portraitfactorynl tweede kamer 76

-Cultuur onder Vuur- Frans Timmermans genoemd als mogelijke voorzitter van de Europese Raad

Opiniejan 11 , 12:00
De Financial Times noemt Frans Timmermans als kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Raad. Gaat de linkse leider na zijn smadelijke verkiezingsnederlaag terug naar het comfortabele Brussel?

Frans Timmermans genoemd voor de Europese Raad

De voorzittersstoel van de Europese Raad is vrijgekomen door het terugtreden van de Belg Charles Michel. De Financial Times noemt Frans Timmermans als één van de kandidaten, naast onder andere de Italiaan Mario Draghi. De Britse krant baseert zich op bronnen hoog in de Brusselse ambtenarij. De krant had eerder als primeur dat Wopke Hoekstra Timmermans zou opvolgen als Europees Commissaris.

Ploeteren als fractievoorzitter

Het zou een rappe terugkeer zijn van Timmermans naar Brussel. Amper een paar maanden geleden was hij er nog de tweede man. Timmermans daalde af naar Nederland om premier te worden, maar verloor de verkiezingen van Geert Wilders. Nu ploetert hij als fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA in de Tweede Kamer. Een weinig prestigieuze baan voor een voormalig vicepresident van de Europese Commissie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die walgelijke narcisten van het partijkartel - en al helemaal met de walgelijke Frans Timmermans die een groot gevaar vormt voor onze portemonnee én onze vrijheid. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Timmermans en mede-kartelianen elke dag weer keihard te bestrijden!

Timmermans is geen stille diplomaat

Het is evenwel de vraag of Timmermans kan aarden bij de Europese Raad, dat meer een praatclub is dan de Europese Commissie. De raadsvoorzitter moet uitblinken in stille diplomatie. Dat is niet de stijl van Timmermans, met zijn geldingsdrang en zelfgerichtheid. Wij durven er wel op te wedden dat Frans Timmermans, na het vertrek van Aboutaleb, eerder voor het burgemeesterschap van Rotterdam gaat.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana en is geschreven door Rogier Jansen. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting, waarvoor dank!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten