frits bosch column

- Frits Bosch - Ambtenaren: “dit rechtse kabinet móet vallen en wel zo snel mogelijk”, deel 2

Opiniejul 20 2023, 14:00
Ambtenaren maken beleid en breken het. De staatssecretarissen en ministers die geen vakmensen zijn, nemen de "bevindingen" van ambtenaren gewoon over. Zie het pensioen dossier. Dit geldt ook voor de ambtenaren van de Europese Commissie en voor semi-ambtenaren van zelfstandige bestuursorganen zoals DNB of AFM. Ik heb dat meegemaakt en ik krijg daar de klachten van binnen.
Toenmalig vice-premier Bomhoff wilde de hoogste ambtenaar van zijn ministerie (Volksgezondheid) ontslaan, directeur generaal Van Lieshout: een actief lid van de PvdA die vierkant tegen de democratisch gekozen LPF was en het nieuwe beleid op gebied van de zorg bewezen ondermijnde. Dit plichtsverzuim werd beloond door overplaatsing van de hoge ambtenaar naar een ander ministerie. Ontslag wegens ernstig plichtsverzuim kreeg zelfs de minister/vice-premier niet voor elkaar. Bomhoff zou later ontkennen dat hij om ontslag had gevraagd (hij weet dat dit niet kan); overplaatsing was maximaal haalbare. Bomhoff zegt nu dat D66 ministers zullen vertrekken maar dat D66 ambtenaren zullen blijven zitten. Scherp gezien. Ambtenaren zijn onderdeel van het kartel. Het kartel is veel breder dan wat zich enkel in de Tweede Kamer afspeelt.
Prof. Pim Fortuyn kondigde in 2001 al aan dat 30% van de ambtenaren er sowieso uit konden, en de rest moet worden afgerekend op prestaties. De ambtenaren zitten er in grotere getale nog steeds en met Pim Fortuyn werd afgerekend…
Ook hier heeft Trump groot gelijk. Het zijn nu de linkse ambtenaren die achter hem aan gaan op een ongekend harde manier. De ene wil zijn bedrijf verbannen uit New York en failliet laten gaan door een torenhoge boete van honderden miljoenen (maar ze gaan niet aan achter Wall Street waar echt het nodige gebeurt), de ander wil een strafzaak voor een administratieve afhandeling van 150K die anders had moeten worden geboekt, in plaats van achter moorden en verkrachtingen aan te gaan, en de volgende linkse ambtenaar begint een strafzaak wegens een telefoongesprek waarin Trump een gouverneur maant tot zeer nauwkeurige check op het tellen van de stemmen, waarbij nota bene juristen aan dat gesprek deelnamen voor de zekerheid. En dan is er nog de FBI die zowel tijdens als na zijn presidentschap allerlei onderzoeken doen om te kijken of ze hem pootje kunnen lichten. Toen Trump de betrokken ambtenaar ontsloeg (daar kan dat) was de wereld te klein. Jaren later blijkt dat de ambtenaar inderdaad fout zat en de media zwijgen. Natuurlijk!
Het is dankzij ambtenaren en ondeskundige ministers dat we nu een stikstofdossier hebben. Het zijn ambtenaren in Ierland die 200.000 koeien laten afmaken om aan de door EU-ambtenaren gestelde stikstofnorm te voldoen. Dwang, dwang, dwang.
Het waren de ambtenaren hier die van de Duitse nazi’s complimenten kregen voor hun medewerking bij het vinden en identificeren van Joodse Nederlanders en voor de efficiënte dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen voor de deportaties.
(artikel gaat verder onder deze oproep) De verkiezingen van 22 november zijn van groot belang voor de toekomst van Nederland. Het zijn de belangrijkste verkiezingen ooit. DDS wil met bloed, zweet en tranen strijden om Nederland haar ziel terug te geven. Om het kartel te verslaan, in de media én de politiek. Maar daarbij hebben wij jouw hulp nodig. Steun ons nu op BackMe, doneer, en help ons het partijkartel te verslaan: voor ons volk, voor ons land, voor onze boeren, en voor onze manier van leven.
Het waren de ambtenaren die met lockdowns kwamen en de BOA's die als eersten klaar stonden om boetes uit te delen als je buiten niet op anderhalve meter van elkaar liep. Totaal onzinnig en vrijheidsberovend beleid. Fijn slag, die ambtenaren!1
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten