shutterstock 127785641

Banken melken klanten uit: Betaalrekeningen opnieuw flink duurder!

Binnenlandjul 20 2023, 13:00
Het nieuws is weer om te walgen! Alsof we nog niet genoeg uitgemolken worden door de hebzuchtige banken, maken ze het hebben van een betaalrekening opnieuw flink duurder. Hoe durven ze? Het is een schande dat banken steeds meer geld uit de zakken van hun klanten willen kloppen, terwijl ze al recordwinsten boeken. Het is tijd dat we als consumenten opstaan tegen deze absurde praktijken en onze banken aansprakelijk houden voor hun roekeloze en onethische gedrag.
Volgens een rapport van MoneyView zijn de kosten voor een particuliere bankrekening het afgelopen jaar met maar liefst 9% gestegen. Wat een gotspe! Alsof het hebben van een bankrekening nog niet duur genoeg was, moeten we nu nog meer betalen voor dezelfde diensten. Het is alsof de banken denken dat ze boven de wet staan en naar willekeur hun tarieven kunnen verhogen zonder rekening te houden met het financiële welzijn van hun klanten.
Maar het wordt nog erger. De prijs van een creditcard bij een betaalrekening is zelfs 2,5 keer gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dit is gewoonweg belachelijk! Waarom moeten we zoveel betalen voor iets dat we al hebben? Het is een absurde geldklopperij, en we zijn het zat!
Het lijkt erop dat banken een prima verdienmodel hebben ontdekt: ze laten de klanten zelf hun opdrachten intypen en rekenen vervolgens geld voor die simpele handeling. Het is een regelrechte geldgraaierij en het wordt steeds erger. Waarom moeten we betalen voor het gebruik van onze eigen centen? Het is onze rekening, ons geld, en toch proberen de banken ons elk dubbeltje afhandig te maken.
De banken maken het duurder en duurder en lijken geen enkel respect te hebben voor de financiële situatie van hun klanten. Ze lijken te vergeten dat het hun klanten zijn die hun miljardenwinsten mogelijk maken. In plaats van hun klanten te koesteren en te belonen voor hun loyaliteit, blijven ze maar hun tarieven verhogen en hun zakken vullen ten koste van ons.
Het wordt hoog tijd dat we teruggaan naar een cash-economie. Het is duidelijk dat de banken ons niet waarderen als klanten en dat ze enkel uit zijn op het vergroten van hun eigen winst. Door terug te keren naar contant geld, kunnen we onze eigen financiën beter beheren en onszelf beschermen tegen de hebzuchtige praktijken van de banken.
Steun DDS op BackMe en help DDS door te gaan met deze strijd - en er zelf een schepje bovenop te doen. Laat je emailadres achter bij je donatie en je krijgt ook, hop, gratis en voor niets onze dagelijks SubStack-column in je inbox (soms zelfs twee of drie per dag).
Laten we als consumenten onze stem laten horen en onze ontevredenheid uiten over deze exorbitante kosten. We moeten de banken duidelijk maken dat we niet bereid zijn om hun buitensporige tarieven te accepteren. Als we samen sterk staan, kunnen we de banken dwingen om hun beleid te herzien en hun klanten op een eerlijke en fatsoenlijke manier te behandelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten