426700947 a36005c4b3 b

Lerarentekort: Ouders en kinderen de dupe van ondoordacht beleid!

Binnenlandjul 20 2023, 12:00
Het is zomervakantie, maar voor veel basis- en middelbare scholen is er geen rust. Nee, in plaats van te genieten van welverdiende vakantiedagen, worden ze geconfronteerd met een alarmerend probleem: een tekort aan leraren. Wat een schande! Het is ronduit schokkend dat aan het begin van het nieuwe schooljaar veel scholen hun bezetting nog niet rond hebben. De cijfers liegen er niet om: de helft van de leraren zegt dat er nog steeds 1 tot 6 posities onvervuld zijn, en schrik niet, op één op de twintig middelbare scholen worden zelfs 7 of meer nieuwe collega's gezocht schrijft de Telegraaf.

“Het vooruitzicht is dat ouders minder moeten gaan werken om de kinderen te kunnen opvangen.” Lerarentekort. Meer assistenten en onbevoegden voor de klas. En als die op zijn volgt de vierdaagse schoolweek. Waarom willen jonge mensen geen leraar meer worden? Waarom zouden ze…

Image
786
Reply
En wat is de reactie van de politiek op deze noodsituatie? Een verontwaardigde tweet van Harm Beertema (PVV), waarin hij terecht opmerkt dat ouders waarschijnlijk minder moeten gaan werken om hun kinderen op te vangen. Maar is dit het enige dat we kunnen verwachten van onze volksvertegenwoordigers? Waar zijn de daadkrachtige maatregelen om dit lerarentekort aan te pakken? Waar is het besef dat het onderwijs de toekomst van ons land vormt en dat we het niet kunnen laten afbrokkelen door gebrek aan docenten? Ouders en kinderen zijn nu de dupe van ondoordacht beleid.
Steun DDS op BackMe en help DDS door te gaan met deze strijd - en er zelf een schepje bovenop te doen. Laat je emailadres achter bij je donatie en je krijgt ook, hop, gratis en voor niets onze dagelijks SubStack-column in je inbox (soms zelfs twee of drie per dag).
Dus ouders, sta op voor het onderwijs van uw kinderen en eis actie van de politiek. Het is tijd om de belangen van onze kinderen voorop te stellen en te zorgen voor een onderwijssysteem dat leraren ondersteunt en onze toekomstige generaties de kennis en vaardigheden biedt die ze nodig hebben om te gedijen in een steeds complexere wereld. Het is tijd voor verandering, en dat begint bij de stembus. Laat uw stem horen en tel uit uw winst!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten