frits bosch column

-Frits Bosch- CDA flikt een onvergeeflijk pensioenkunstje

Opiniemei 23 2023, 19:00
Dat het CDA van God los is weten we al zo lang. Maar het kunstje dat ze nu flikken, daar zal zelfs God verbaasd over zijn.
De Pensioenwet gaat naar een meerderheid in de Eerste Kamer. Van de oppositiepartijen gaan PvdA en Groen Links mee in het wetsvoorstel van de coalitiepartijen mits gesleuteld wordt aan een stijging van de AOW leeftijd en er een regeling komt voor mensen met zware beroepen. Het CDA is de zwakke schakel. Het Wetenschappelijk instituut van het CDA heeft het wetsvoorstel “een ramp” genoemd. Ze roepen het CDA dus op om tegen te stemmen.
Pieter Omtzigt heeft zich ook frontaal tegen het akkoord gekant, evenals ondergetekende in vele artikelen op deze site. Zelfs DNB heeft bedenkingen tegen het akkoord. Het akkoord is inderdaad een volslagen ramp, maar Wouter Koolmees vertikte het om te luisteren. Minister Carola Schouten heeft zich volledig achter het voorstel geplaatst. Ze leidt ernstige malheur als het niet lukt, maar ze heeft er niet bang voor te zijn dankzij het CDA.
Het CDA luistert niet naar het bloedeigen wetenschappelijke bureau. CDA Eerste kamerlid Ria Oomen zegt verbaast te zijn dat het bureau zich zo hard uitspreekt, maar ze gaat er toch niet in mee. Ze wil wel de ingangsdatum naar na 2027 verplaatsten.
“Wat goed is komt snel.” We moeten dus verwachten dat na 15 jaar steggelen een pensioenramp zich zal voltrekken. Dit zal ten koste gaan van wie? Ah, u raadt het al!
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De deelnemers van pensioenfondsen zijn een amorf geheel, veelal brave ouderen waarvan je niet hoeft te verwachten dat ze de A2 lamleggen. Heel ander volk dan de agrariërs, maar wat aan de orde is ten minste zo belangrijk. De materie is ingewikkeld en je kunt ze in slaap sussen, “komt goed!” Deze mensen zijn eenvoudig te manipuleren. En dat gebeurt dus ook. Voortdurend…
Is dit het laatste kunstje dat het CDA flikt? We mogen het wel hopen!
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten