martin bosma pvv tweede kamer 1102

Het wonderlijke fenomeen D66: Verliezen in stijl

Politiekmei 23 2023, 18:00
In het bijzonder fascinerende ecosysteem van de Nederlandse politiek, waar woorden vaak zwaarder wegen dan daden, heeft Martin Bosma, Tweede Kamerlid voor de PVV, de kans niet gemist om een spervuur van ironische tweets te lossen richting D66. En waarom ook niet? In de schaduw van de recente I&O Research-peiling die D66 aan de rand van de afgrond portretteerde, lijkt Bosma zijn verbazingwekkend stille triomf te genieten. D66, dat in maart 2021 nog 24 stoelen bezette in de Tweede Kamer, zou volgens de peilingen nu slechts goed zijn voor 9 zetels. Dat is inderdaad een verbluffende daling... Maar wacht even, is dat het hele verhaal?
Laten we het volledige beeld eens onder de loep nemen, zoals Bosma zorgvuldig heeft gedaan. De resultaten zijn... verrassend. Ondanks het schijnbaar schrikbarende verlies van 15 zetels, hebben D66-leden de afgelopen maanden indrukwekkende functies in het publieke domein weten te verwerven. "Maar liefst VIJFTIEN zetels verlies in de peilingen," merkte Bosma terecht op in zijn tweet, "echter... wel elke week een burgemeesterspost in de wacht weten te slepen."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het is inderdaad een raadsel hoe D66 dit klaarspeelt. Het lijkt wel alsof ze de kunst van het 'verliezen in stijl' hebben geperfectioneerd. Terwijl de publieke opinie tegen hen lijkt te keren, blijven D66'ers op de een of andere manier de mooiste en meest invloedrijke functies in het land bemachtigen. Is het magie? Is het manipulatie? Of is het gewoonweg een kwestie van het kiezen van de juiste stropdas voor het sollicitatiegesprek?
Een ding is zeker, de ironie is niet verloren gegaan op Bosma, die deze discrepantie tussen publieke opinie en politieke vooruitgang met genoegen aan de kaak stelt. En eerlijk gezegd, wie kan hem dat kwalijk nemen? Het is immers zijn taak om deze zaken op te merken en aan te kaarten. De Nederlandse politiek zou een stuk saaier zijn zonder zijn scherpe oog en vlijmscherpe pen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is al met al een fascinerend schouwspel, dit spel van zetels en posities. Terwijl D66 een duikvlucht lijkt te nemen in de peilingen, blijven ze hoog vliegen in de wereld van politieke benoemingen. Het is een interessante paradox die het Nederlandse politieke landschap blijft verbazen. Iedereen kotst de partij uit... maar D66'ers krijgen de mooiste en meest invloedrijke functies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten