de dagelijkse standaard dh 00980

Vrouwenactivist onderbreekt D66-leider Sigrid Kaag tijdens congres: "Ik voel me verraden"

Politiekmei 14 2023, 10:30
Het D66-congres was weer buitengewoon vermakelijk. Met als hoogtepunt toch wel de onderbreking van “vrouwenactivist” Lydia Daniel, die tijdens de speech van D66-leider Sigrid Kaag naar voren liep en begon te schreeuwen.
Kaag wilde net beginnen met haar betoog toen ze onderbroken werd door Daniel. In plaats van haar weg te sturen, nodigde Kaag haar uit om haar verhaal te vertellen op het podium. Daniel protesteerde tegen 'radicale genderideologie' en beschuldigde D66 van verraad. Ze vond dat D66 te veel opkomt voor mannen die zich vrouw voelen en toegang willen tot ruimtes voor vrouwen. Volgens Daniel hebben mannen dankzij D66 hun weg gevonden naar de sportvelden, kleedkamers en toiletten van vrouwen. Overigens is dat nog niet eens zo’n verkeerde constatering van de activist.
Het idee dat mannen zich als vrouwen kunnen identificeren en vervolgens toegang krijgen tot ruimtes die voorheen alleen voor vrouwen waren, is voor sommige vrouwen niet alleen beangstigend, maar ook vernederend. Het is niet duidelijk waarom D66 deze politiek volgt en of zij zich bewust zijn van de gevolgen van deze keuze voor vrouwen.
Kaag gaf Daniel de gelegenheid om haar verhaal te vertellen en leek daarmee de boel te sussen. Daniel bedankte Kaag voor het momentje en leek te vertrekken. Maar toen Kaag haar vroeg om een afspraak te maken voor een verdere discussie, kwam het vuur bij Daniel weer terug. Ze beschuldigde D66 er van dat vrouwen de mond worden gesnoerd en dat ze als klap op de vuurpijl ook nog eens geblokkeerd is door de partij van Kaag. Niet bepaald een fijne partij om als jonge vrouw dus lid van te zijn.
Los van de volle zaal was het verder overigens maar een treurige bedoeling. Met gastsprekers als Sander Schimmelpenninck weet je dat het een verschrikkelijk saaie middag wordt. De D66-ers thuis waren ook minder enthousiast omdat de livestream soms met moeite maar 50 kijkers had.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten