shutterstock 2156104127

Middeleeuwse Toestanden in Modern Amsterdam: Game of Riemen en Kettingen

Politiekmei 13 2023, 19:00
Och heden, daar gaan we weer. Het is weer zo'n dag dat je de krant openslaat en merkt dat het leven in Amsterdam nog meer begint te lijken op een aflevering van 'Game of Thrones'. Alleen zonder draken, helaas. In plaats daarvan hebben we 'jongeren' met riemen en kettingen, wat blijkbaar het equivalent is van zwaarden en bijlen in onze moderne, beschaafde wereld.
Het recentste hoofdstuk in onze immer uitdijende annalen van stedelijke vreugde betreft een 21-jarige jongeman, die zo naïef was om een wandeling te maken in de buurt van het Centraal Station op een mooie lenteavond. Zoals het gaat in ons sprookjesachtige Amsterdam, werd hij onverwacht en meedogenloos in elkaar geslagen door een groep 'jongeren'. Onze hoofdpersoon, laten we hem Prins Charmant noemen, had het lef om een gesprek aan te gaan met een jongedame - misschien probeerde hij haar wel te vragen naar de weg naar het dichtstbijzijnde poffertjeskraam.
Nou, dat was natuurlijk onaanvaardbaar. Want in het Amsterdamse koninkrijk van vandaag is het aangaan van een vriendschappelijk gesprek met een dame in het openbaar blijkbaar voldoende reden om een pak slaag te krijgen. Onze dappere jongedame probeerde nog in te grijpen - kudos voor haar - maar zoals de oude wijsheid zegt: tegen een horde 'jongeren' met riemen en kettingen is een enkeling kansloos.
En hoe eindigde deze moderne stadsfabel? Met onze Prins Charmant in het ziekenhuis, uiteraard. Hersenschudding, striemen, bulten, blauwe plekken - de hele mikmak. Het lijkt wel alsof hij een rondje heeft gedaan met Mike Tyson in plaats van een avondwandeling in onze glorieuze hoofdstad.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Maar laten we vooral niet vergeten: we mogen natuurlijk niet zeggen dat deze 'jongeren' allochtonen waren. Nee, dat zou de delicate balans van onze samenleving verstoren. In plaats daarvan gaan we door met het gevecht tegen micro-agressies, want dat is uiteraard waar het echte probleem ligt.
Dus, beste lezers, laten we een toast uitbrengen op onze moderne sprookjesstad: Amsterdam. Waar riemen en kettingen de nieuwe koninklijke scepters zijn, en gesprekken met dames de ultieme provocatie. Proost, op de absurditeit van het allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten