48396921152 09bdcde0d9 c

Aylin Bilic is klaar met hypocrisie media: 'Benoem de jongeren die schelden met kk-homo, flikker'

Binnenlandaug 21 2022, 10:00
Opiniemaker (en VVD'er) Aylin Bilic vindt het ongekend dat de media nog steeds niet willen benoemen wat voor soort jongeren homoseksuelen steevast uitschelden, en het onveilig voor hen maken om gewoon rond te lopen in bepaalde wijken in de grote steden. Want, zegt Bilic, deze jongens heten echt niet "Daan". Hun naam is maar al te vaak "Mohammed."
"Waarom valt het woord nergens?" zegt Bilic tegen het Parool. En "het woord" is natuurlijk "Marokkanen." Want, gaat ze verder, "je komt in die wijken anders schrijf je niet zo’n stuk maar houd eens op met het vermijden van woorden. "
"We weten welke jongeren schelden met 'kankerhomo, flikker'. Ze heten geen Daan of Martijn maar Mohammed," stelt Bilic dan ook keihard. "Zo verandert er niets."
Daarmee heeft ze natuurlijk wel een punt. Het zijn overduidelijk bepaalde groepen die homoseksuelen in de grote steden een ongemakkelijk en onveilig gevoel geven. Nou zijn er kleine dorpen waar homo's zich ook niet altijd heel welkom voelen, maar er is een verschil tussen 'ik voel me hier niet altijd 100% geaccepteerd' en 'ik vrees dagelijks dat ik in elkaar word geslagen.'
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Aan de andere kant moeten we ook maar eens eerlijk tegen elkaar zijn en zeggen: in hoeverre helpt het wél benoemen hiervan? Want wij van rechts spreken hier ondertussen al decennialang over, maar het heeft niets uitgehaald. Er is meer voor nodig dan het benoemen - en dat is Marokkaanse jongeren op de één of andere manier zover krijgen dat ze zich deel gaan voelen van de Néderlandse samenleving. Maar hoe doen we dat?
Nou ja, dát... of de jongeren die niets met ons land hebben overtuigen dat ze in een ander land gelukkiger zullen zijn. Maar gezien het feit dat deze 'Marokkanen' natuurlijk gewoon Nederlander zijn (qua paspoort in ieder geval) én de welvaart in ons land best fijn vinden, is de kans dat ze daarop ingaan ook al nihil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten