Peilingen! BoerBurgerBeweging even groot als huidige VVD-fractie in de Tweede Kamer

Peilingen! BoerBurgerBeweging even groot als huidige VVD-fractie in de Tweede Kamer

Caroline van der Plas en de BoerBurgerBeweging blijven stevig aan kop in de recente peilingen van Maurice de Hond. Met een indrukwekkende 34 zetels wordt de partij net zo groot als de huidige VVD-fractie in de Tweede Kamer. De VVD en D66 zijn compleet ingestort in de peilingen. De VVD, die momenteel de grootste partij is in de Tweede Kamer, heeft nog maar 18 zetels over. D66, die samen met de VVD de afgelopen jaren een belangrijke rol speelde in het kabinet, is gedaald naar slechts 10 zetels. Het CDA, een van de traditionele grote partijen, is gehalveerd en heeft nu slechts 7 zetels over.

Peilingen! BoerBurgerBeweging even groot als huidige VVD-fractie in de Tweede Kamer

Een andere interessante bevinding van Maurice de Hond is de reactie van kiezers op een mogelijke deelname van Pieter Omtzigt met een eigen partij. Vooral CDA-stemmers tonen massaal interesse in een mogelijke Omtzigt-partij. Dit suggereert dat het vertrouwen in het CDA is afgenomen en dat Omtzigt, vanwege zijn onafhankelijkheid en vastberadenheid, aantrekkingskracht uitoefent op een breed scala aan kiezers. Zelfs SP-aanhangers lijken geïnteresseerd te zijn in Omtzigt als politiek leider.

Peilingen! BoerBurgerBeweging even groot als huidige VVD-fractie in de Tweede Kamer


De PVV van Geert Wilders ziet zijn steun slinken en daalt naar 10 zetels, al wordt er verwacht dat ook hun wel weer omhoog zullen krabbelen. FVD lijdt een klein verlies in de peilingen, maar het duidt erop dat de partij goed draait, stabiel is én blijft.

De peilingen laten zien dat het politieke landschap in Nederland aan verandering onderhevig is. Traditionele partijen verliezen steun, terwijl nieuwkomers en individuele politici steeds meer aan populariteit winnen. De opkomst van de BoerBurgerBeweging en de mogelijke deelname van Pieter Omtzigt met een eigen partij illustreren de groeiende behoefte van kiezers aan nieuwe geluiden en een andere politieke koers.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Lees meer over:
D66 peilingen VVD Maurice de Hond BBB

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties