frits bosch column

-Frits Bosch- Het gaat goed met ons landje, lieve Nederlanders! Hosanna!!!

Opinieaug 12 2023, 13:30
De economische groei van Nederland ligt substantieel boven het EU gemiddelde, evenals de inflatie. We reizen weer als een dolle over alle delen van de wereld. De banken maken giga winsten dankzij de rentestijging, de pensioenen gaan eindelijk omhoog, ook dankzij de rentestijging. Rabobank maakt 2,3 miljard euro winst en laat spaarders (verlaat) daarvan meeprofiteren. Het gaat goed met ons landje. Hosanna!!!
Of is er een andere kant aan de medaille? Helaas wel. Burgers betonen zich ontevreden met politici en democratie. Geen wonder. Ze rennen als lemmingen weg van het plaats delict. De bovenmeester van de politiebond zegt dat het compleet fout gaat in de drugsbestrijding. Het loopt volledig uit de hand en dreigt onbeheersbaar te worden. Onze kinderen van amper zestien worden ingezet als afhalers en worden opgeleid voor het drugscircuit. Nederland wordt als Italië, maar dan erger. In één vangst wordt cocaïne met een straatwaarde van 600 miljoen euro buitgemaakt door recherche. De bovenmeester zegt dat de veiligheid, rechtsstaat en democratie op het spel staat. Ex minister Grapperhaus zei jaren geleden idem. Er zou snel ingegrepen moeten worden volgens hem. Er helemaal niet gebeurd. Woorden, woorden, woorden. Grapperhaus sleept nu weer bij Deloitte Legal een uurtarief van 500 tot 1800 euro per uur naar binnen op de Zuidas. Ze zijn daar zo links! Mevrouw De Gaay Fortman is zo links aldaar! 500 tot 1800 euro per uur, bedankt! Elite! Heb ik meer bewondering voor oud staatssecretaris Fred Teeven die buschauffeur werd.
Burgemeesters van de grote steden schreeuwen moord en brand.“Minder Marokkanen” mocht niet van onze D66 rechters, dat was volgens deze politieke bestuurders ‘racisme’. Heb je het ooit zo zout gegeten? Wat een stel malloten. Ondertussen gaat hier de verloedering crescendo door met plofkraken en alle liquidaties erbij. Wie zijn de afnemers van de rotzooi? Laat ons dat eens weten. Maffia aan de Noordzee. Of moeten we de handel kapot maken door de rotzooi vrij te laten en af te halen bij de drogist, zie het succesvolle Portugese systeem.
Dan de het eeuwige vraagstuk van de immigratie met een kraan die nog steeds open staat. Wat levert het op? Dwang, dwang,dwang op alle niveaus bij gemeenten, middenstand en bewoners. Ik doe een zeer beperkte greep. Alblasserdam: bewoners krijgen zonder mededeling vooraf asielzoekers in hun achtertuin, te beginnen met 40 tot 60 flexwoningen in de plaats van een oud schoolgebouw binnen een centrale woonwijk. Daar zijn de bewoners ‘niet blij ‘ mee. Ze refereren aan de gebeurtenissen in Ter Apel alwaar de bewoners en middenstand opgescheept zitten, continu toujours, met crimineel tuig dat het dorp teistert. “Daar hebben wij geen zin in, NIMBY!” Mag dat even? Burgemeester zegt in een vraaggesprek dat hij begrijpt dat bewoners dit “ingewikkeld” vinden. O ja joh, begrijp jij dat? Wat reuze empatisch ben jij dan. Ik zou me kunnen voorstellen dat bewoners voor jou iets “ingewikkelds” in petto hebben en wat jij niet prettig vindt. Want jij krijgt de stoet crimineel tuig niet in je achtertuin. Jij steekt in feite je middelvinger op. “Ja, maar wij staan onder druk. Er moeten keuzes gemaakt worden en snel. “We moeten tempo maken.” Een dame uit de Raad geeft toe dat er geen communicatie naar bewoners heeft plaatsgevonden. “De bezwaren begrijp ik wel”. De trut is reuze empatisch! “We moeten de angst voor wat je niet kent wegnemen” zegt ze. Wat een lef om dat te zeggen! Ze weet dondersgoed dat er een bende ellende aankomt die het woongenot van burgers wegneemt en middenstand bedreigt. Wat een verzameling rampfiguren bij elkaar. En wat een lieve bewoners dat ze niet met tractoren bij het gemeentehuis naar binnen rijden. In Alblasserdam moeten 8.000 flexwoningen snel gebouwd worden. Een oude bewoner kijkt vanaf zijn galerijflat naar beneden en wijst: “daar komen de flexwoningen, voor ons kwetsbare ouderen is dat een schrikbeeld.” Klopt. De oudjes kunnen binnenkort een dringende deurbel horen. Ze doen allemaal open. Logisch, ze zijn eenzaam en om een praatje verlegen. Ze worden op de grond gekwakt en gekneveld, waarna het grote roven kan beginnen. We zien bij ‘Opsporing verzocht’ nadere details. De grote blauwe plekken en opgezwollen ogen. Hoe ziet de dader er uit? “Dat weet ik niet precies, maar wel getint.” Racisme, discriminatie! Dat mag je niet zeggen!
In Uden hetzelfde verhaal. Daar heeft de vrouwelijke burgemeester het überhaupt niet nodig gevonden om bewoners te informeren. Een hotel wordt volgestopt met tuig en bewoners hebben het nakijken. “De angst voor het onbekende moet worden weggenomen”. Bewoners hebben een advocaat in de hand genomen. Ik wens ze vanaf deze plaats extreem veel succes toe. Wellicht kunnen ze de zaak traineren. Er moet de komende jaren 1 miljoen woningen gebouwd worden. Gaat natuurlijk niet lukken. Maar de kraan staat nog steeds open en de empatische partijen laten de kraan open. Verzameling zotten.
En dan kom ik tot slot over ons aller leider die op het punt staat eindelijk op te zouten. Heeft D66 toch nog iets goed gedaan. “Er komen tribunalen”! Ja prima, voor de idioot en de heks en de rest van schuldigen van de verloedering. Jort Kelder noemde zijn hem in Het Financieele Dagblad “lieve Mark”. Wat een hypocriet! Lieve Jort had lieve Mark een minder ontevreden volk gegund schrijft hij. Hoe zot moet je worden om dit zo te stellen lieve Jort? Dit volk is super lief gegeven de ellende die lieve Mark ons in 12 jaar grijzen en kletspraatjes heeft voorgeschoteld. Ben ik nijdig daarover? Dat dacht ik wel. Het loopt op alle manieren vast met een bende verloedering er gratis bij. Het zou me echt verbazen als er één Nederlander te vinden is die op één van de empatische partijen stemt die we voor de geschetste ellende verantwoordelijk kunnen houden. Nederlanders zijn er lief genoeg voor en trappen weer in alle mooie praatjes. Waarom zouden ze ook niet, want het gaat goed met ons landje. Hosanna!!!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten