frits bosch column

-Frits Bosch- Hillary Clinton: “MAGA activisten moeten naar een heropvoedingskamp” Dit is Marcuse ten top!

Opinieokt 07 2023, 18:30
Oud presidentskandidaat Hillary Clinton vertelt tegen CNN journalist Amanpour dat MAGA activisten naar een heropvoedingskamp gestuurd moeten worden.
We kennen haar nog tijdens de verkiezingsstrijd met Donald Trump over de ‘deplorables’, waarmee zij zichzelf buiten de presidentsrace schopte. Nu komt deze gevaarlijke heks met deze uitspraak. Dit is de VS op weg naar autocratie. Is dit de agenda van de Democraten? Is dat de stille agenda van opportunist Frans Timmermans? Is dit de stille agenda van links, politieke partijen verbieden? Vrijheid van meningsuiting beknotten?
Hillary’s uitlating is Herbert Marcuse ten top. Marcuse kwam in 1965 met de tekst “repressieve tolerantie”. Hij bedoelde daarmee dat de vrijheid van meningsuiting ontzegd dient te worden aan politiek rechts om sociaal-culturele vooruitgang te bewerkstelligen op weg naar de utopie. De studenten, waaronder blijkbaar de Clinton’s, vinden het schitterend. Onversneden autocratie.
Hillary’s uitlatingen zijn eens te meer een bewijs dat de VS de weg krijt is. Hoe kan ‘t zijn dat dit ooit zo trotse land geleid wordt door een dementerende tachtiger en mogelijk opgevolgd wordt door een 77 jarige die tot z’n nek in de beschuldigingen zit? De VS blijft economisch wonderwel overeind maar politiek gaat het land richting afgrond.
Wat betekent dat voor ons? Wij moeten zelf onze broek ophouden, dus bewapening opschroeven naar boven 2% van het bnp, zo schandelijk verwaarloosd door rampfiguur Mark Rutte.
Zelf de broek ophouden betekent ook soevereiniteit terugpakken van de onbetrouwbare en geldverslindende EU. Zelf de broek ophouden bekent ook loskomen van internationale verdragen, de Wurgcontracten waarmee links voortdurend mee zwaait, zoals Schengen, Mensenrechten, VN etcetera.
Take back control!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?”, “Feminisme op de werkvloer” en ''Kafkaistan''.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten