vooral pvv tweede kamerleden 2019 2

Peilingen! PVV wint terrein en nadert de top 3, NSC aan kop met 28 zetels

Politiekokt 08 2023, 11:00
Uit de meest recente peilingen van Maurice de Hond blijkt duidelijk dat het politieke landschap in Nederland in beweging is. Sommige partijen worstelen om hun bestaansrecht te behouden en zien hun populariteit afnemen, vaak als gevolg van interne strubbelingen. Wat opvalt in deze peilingen is de opmerkelijke en consistente groei van de PVV. Na de Algemene Beschouwingen heeft deze partij indrukwekkend terrein gewonnen, met een winst van maar liefst vijf zetels, wat hun totaal nu op 19 zetels brengt.
Tegelijkertijd zien we dat enkele kleinere partijen te kampen hebben met interne strubbelingen, wat hun electorale positie heeft verzwakt. De Partij voor de Dieren (PvdD) bevindt zich momenteel op slechts 5 zetels, terwijl JA21 slechts 1 zetel bezet en 50PLUS zelfs helemaal geen zetels meer heeft weten te behouden. Een partij die vrij lijkt te zijn van interne conflicten en gedoe is Forum voor Democratie. De partij onder leiding van Thierry Baudet handhaaft al maanden een stabiele positie met 5 zetels en zou in november wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.
Een cruciale factor die de stemvoorkeur van kiezers blijkt te beïnvloeden, is hun bezorgdheid over hun financiële toekomst. Ongeveer de helft van de Nederlanders geeft aan zich zorgen te maken over hun financiële situatie. Opvallend is dat deze financiële zorgen aanzienlijke invloed uitoefenen op de politieke voorkeur van mensen.
D66, VVD en PvdA/GroenLinks presteren aanzienlijk beter onder kiezers die zich geen financiële zorgen maken dan onder degenen die dat wel doen. Dit staat in schril contrast met partijen als PVV, BBB, SP en FVD, die juist meer steun genieten van kiezers met financiële zorgen. Ook Nieuw Sociaal Contract (NSC) doet het beter bij kiezers die financiële zorgen ervaren.
Wat historische gegevens betreft, valt het op dat de stemvoorkeuren voor de PvdA en GroenLinks door de jaren heen aanzienlijk zijn veranderd. Deze partijen hadden ooit voornamelijk kiezers met lagere inkomens, die zich meer zorgen maakten over hun financiële situatie. Echter, in de afgelopen jaren hebben deze partijen kiezers verloren aan partijen zoals de SP en PVV, vooral onder degenen die financiële zorgen koesteren.
De recente peilingen laten duidelijk zien dat de Nederlandse politiek complex en dynamisch is, waarbij zowel economische als sociale kwesties van invloed zijn op de keuzes van kiezers. Terwijl sommige partijen hun positie verstevigen, worstelen anderen met uitdagingen die hun electorale toekomst onzeker maken. Het is duidelijk dat financiële zorgen een belangrijke factor blijven in het vormgeven van de politieke voorkeur van Nederlandse kiezers.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten