palestina flagg stortinget foto brage aronsen

Onrust in Westerse steden na Hamas-aanslagen op Israël

EUokt 08 2023, 12:00
De recente escalatie van het conflict tussen Hamas en Israël heeft niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in westerse steden voor onrust gezorgd. Londen en Berlijn werden dit weekend opgeschrikt door "meerdere incidenten" als gevolg van de spanningen in het Midden-Oosten.
In een verklaring liet de Britse Metropolitan Police weten extra politie-inzet te garanderen om de veiligheid van de inwoners te waarborgen. Er wordt rekening gehouden met mogelijke demonstraties in de komende dagen, en de politie benadrukte dat beelden van incidenten ook snel op sociale media verschijnen.
De politie van Berlijn meldde dat er in het stadsdeel Neukölln openlijk gevierd werd na de aanvallen op Israël. Lokale media berichtten dat er gebakjes werden uitgedeeld met boodschappen die het "verzet van het Palestijnse volk" prezen. Districtsburgemeester Martin Hikel noemde dit in een televisie-interview "een afschuwelijke verheerlijking van een verschrikkelijke oorlog." Vanwege gewelddadige incidenten en anti-Israëlische leuzen besloot de politie de demonstratie te beëindigen.
Ook in Nederland zijn er al verschillende ongeregeldheden waargenomen. Zo werd er in Rotterdam een Israëlische vlag van een vlaggenmast getrokken, en werden jongeren feestend met Palestijnse vlaggen in de straten gezien. Het is te hopen dat de situatie in ons eigen land enigszins onder controle blijft, en dat de spanningen in Israël niet leiden tot verdere polarisatie in onze eigen samenleving. Helaas lijkt het erop dat deze kans vrij groot is, aangezien voor- en tegenstanders van het conflict zich al op sociale media tegenover elkaar bevinden en in verhitte discussies verzeild raken.
De wereldwijde aandacht voor de oorlog in Oekraïne heeft velen aangegrepen, en sommige mensen beschouwen het als "onze oorlog" vanwege de geopolitieke implicaties. Echter, het is nu duidelijk dat de oorlog in Israël een bredere impact heeft en meer merkbaar is in onze samenleving. Opvallend is dat aan het begin van de oorlog in Oekraïne veel lokale bestuurders snel handelden door de Oekraïense vlag te hijsen of te projecteren op gebouwen. Tot nu toe lijkt Nederland echter opvallend stil in vergelijking, en het lijkt erop dat gemeenten terughoudend zijn om zich te mengen in de kwestie.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten