screen shot 2022 10 13 at 16

Kijk! Martin Bosma (PVV) fileert nepdemocratie Nederland

Politieksep 30 2023, 13:45
PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma is helemaal klaar met het talking point dat Nederland een echte democratie is. Dat is, zei hij deze week in de Tweede Kamer, al lang niet meer zo. Een heel klein groepje elitaire globalisten krijgt in alles zijn zin. De rest van Nederland kijkt er machteloos naar en mag alleen nog belasting betalen.
Afgelopen donderdag presenteerden Pepijn van Houwelingen en Thierry Baudet samen een wetsvoorstel om een Zwitserland-achtig referendum te implementeren in ons land. Voor de PVV mocht Martin Bosma het woord doen in het debat over dit wetsvoorstel. En ja, daar mogen we blij mee zijn. Bosma hield namelijk een fantastisch verhaal.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Om te beginnen feliciteerde Bosma zowel Baudet als Van Houwelingen met het wetsvoorstel. Zo'n wetsvoorstel indienen is echt onwaarschijnlijk veel werk. Voor een relatief kleine fractie is het zelfs bijna niet te doen. Toch zijn de heren erin geslaagd om een goed doorwrocht voorstel uit te werken. Bosma vond dat een felicitatie waard - zeker ook, omdat het wetsvoorstel bedoeld is om Nederland democratischer te maken.
En dat bracht hem bij het belangrijkste punt dat hij wilde maken. De democratie. Want in hoeverre is deze term nog toepasbaar op ons land? Is Nederland eigenlijk wel een "enorme democratie?" vroeg Bosma zich hard op.
"Dat waag ik te betwijfelen," beantwoordde hij daarop zijn eigen vraag. Daarop citeerde hij een hoogleraar die eerder sprak over "een democratie zonder demos, dus zonder volk eigenlijk." Eerder haalde Bosma zelf al meerdere malen onderzoeken aan waaruit blijkt dat één bepaalde groep inhoudelijk in de politiek steeds weer zijn zin krijgt. Die groep? Universitair opgeleiden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de democratie inderdaad op een haar na dood is. Daarom strijden we elke dag weer voor onze vrijheid én tegen het kartel. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want alleen samen met jou kunnen we de democratie - of wat daar nog van over is - redden. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en stel ons in staat deze knettergekke linkse socialisten aan te pakken!
"We zijn een diplomademocratie," zei Bosma donderdag dan ook. "Er is één groep die altijd, altijd, altijd zijn zin krijgt. En wat weten we van die groep? Eén, ze zijn zo links als de hel. En twee ze zijn extreem conformistisch. Ze zijn extreem modegevoelig. Nu moeten ze wee vegan worden, dan lopen ze weer achter Black Lives Matter aan, dan zijn transseksuelen opeens in de mode... Het houdt maar niet op."

Drie socialismen

Maar waar staat links eigenlijk voor? Nou, zei Bosma, dat zijn eigenlijk drie soorten socialismen.
1. Klimaatsocialisme. Deze mensen willen "de economie onderwerpen aan de klimaatideologie."
2. Het Europese socialisme: het pan-Europese socialisme dat we nog kennen van 80 jaar geleden, dus de vernietiging van natiestaten.
3. Rassensocialisme dat gemarket wordt als 'diversiteit.'
Deze drie socialismes vormen volgens Bosma onheilige "drieeenheid" van de socialistische linkse kerk... en het zijn de staatsideologieën die aangehangen worden door de universitair opgeleiden én de overheid. Dat gewone mensen dat wanstaltig vinden boeit de 'hoogopgeleide' socialisten niet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de democratie inderdaad op een haar na dood is. Daarom strijden we elke dag weer voor onze vrijheid én tegen het kartel. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want alleen samen met jou kunnen we de democratie - of wat daar nog van over is - redden. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en stel ons in staat deze knettergekke linkse socialisten aan te pakken!
"Wat kan de povere staat van onze democratie verbeteren?" vroeg Bosma daarop. "Dat is directe democratie, waarvan het referendum een prachtig voorbeeld is. Het referendum verhoogt de betrokkenheid van mensen en het zorgt ervoor dat we direct praten over de issues zelf." Dat kan dus gedaan worden over Oekraïne, EU, immigratie en nog veel meer onderwerpen. 
Met andere woorden, de PVV staat volledig achter het wetsvoorstel van Thierry Baudet en Pepijn van Houwelingen en vindt het van het grootste belang dat het bindend referendum er komt. Want als er niets gebeurt, tja, dan is het binnenkort écht he-le-maal einde oefening voor Nederland - of in ieder geval voor onze zogenaamde democratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten