portraitfactorynl de dagelijkse standaard 39

Filmpje! Fleur Agema: 'Stop met de betutteldrift! Geen suikertekst én geen vleestaks'

Politieksep 30 2023, 15:30
PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema is helemaal klaar met de betutteling die we tegenwoordig zien in Nederland. Zij en haar partij willen geen suikertaks en nee, ook geen vleestaks. "Nederland is toch een vrij land?" vroeg ze retorisch op Radio 1. Nou nee, Fleur, dat is Nederland al heel lang niet meer. Maar voor de rest heb je natuurlijk gelijk.
De nummer twee van de PVV mocht langskomen bij Sven op 1 om daar haar visie uit de doeken te doen voor de toekomst van de zorg. Want dat is in beginsel natuurlijk haar belangrijkste woordvoerderschap: de volksgezondheid.
In het gesprek dat Agema had met de linkse nepjournalist Thomas van Groningen reageerde ze op zijn opmerking dat allerlei extra belastingen op 'ongezonde producten' heel nuttig zijn omdat dit de zorgkosten omlaag gaat brengen. Ja, dat is nu serieus het excuus dat socialistische wannabe dictators gebruiken: "Het is voor jullie eigen bestwil! Echt waar! Het gaat er heus niet om dat de overheid extra geld 'verdient!' Nee hoor!"
Agema heeft niets op met die redenering. "We leven toch wel in een vrij land," zei Agema tegen Van Groningen. Dat is natuurlijk niet helemaal zo, maar goed, we vertellen het onszelf wél heel graag en dus kun je het in een debat als dit prima als argument gebruiken. "Je mag dat toch allemaal zelf bepalen."
"Het Erasmus MC gaat alleen nog maar vegetarische maaltijden gaan serveren," ging de PVV'er verder. "Terwijl slechts vier tot zes procent van de mensen vegetariër is. Dus dan gaan ze dit opleggen aan ál die mensen!"
"Het slaat overal door," concludeerde Agema.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we óók helemaal klaar met deze betutteling van linkse globalisten die de overheid willen verrijken op kosten van de gewone belastingbetaler. Niemand komt aan onze vrijheid! Maar omdat we hier zo duidelijk in zijn hebben we JOUW hulp nodig. Het partijkartel en het mediakartel bestraffen deze kritiek namelijk KEIHARD. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons het kartel en dit soort knettergekke 'extra taksen' keihard te bestrijden!
Waar ze dan wel voor "preventie" wil zorgen? Er zijn tegenwoordig heel veel Nederlanders die niet naar de dokter gaan als ze zich niet goed voelen vanwege het hoge eigen risico. "Daar zit natuurlijk je preventie," legde Agema uit. Want ja, als die mensen niet naar de arts gaan en steeds zieker en zieker worden, dan krijgen ze uiteindelijk mogelijk iets héél serieus. Dat is vervelend voor henzelf, maar het kost de rest van de maatschappij ook nog eens bakken met geld.
Overigens moet het natuurlijk ook hardop gezegd worden dat die maatregelen als een extra "taks" helemaal niet bedoeld zijn om mensen gezonder te maken. Het doel ervan is om de staat te verrijken en mensen armer te maken. Als het Den Haag wél om de gezondheid ging, dan zouden ze "gezond voedsel" goedkoper maken, niet "ongezond" voedsel duurder.
Oh, en dan nog iets: het idee dat vlees ongezond is, is echt al tijden achterhaald. Dus bij vlees geldt dat excuus al helemaal niet, zelfs niet "in theorie."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten