portraitfactorynl de dagelijkse standaard 266

Dit zijn de 'rechtse' politici die TEGEN een ban op genderverminking voor kinderen stemden

Politieksep 26 2023, 18:00
Het was een opzienbarende dag in de Tweede Kamer. We hebben namelijk moeten aanschouwen hoe een groot aantal zogenaamde "rechtse" politici tegen een FVD-motie stemden die het illegaal wil maken om jonge kinderen te genderverminken door middel van, bijvoorbeeld, chemische castratie.
FVD had deze motie ingediend omdat de partij van mening is dat kinderen beschermd moeten worden tegen wat zij zien als 'gendergekkigheid'. Dat een volwassene zich wil laten ombouwen, soit, dat is aan die persoon zelf. Maar kinderen? Hun hersenen zijn nog niet volledig ontwikkeld. Ze kunnen letterlijk niet rationeel nadenken. Ze mogen dan ook geen tatoeages nemen, alcohol drinken of stemmen. Maar zouden ze dan wel zelf kunnen bepalen of ze zich al dan niet door middel van chemische substanties voor het leven laten verminken?

PVV

Ongelooflijk genoeg zagen we vandaag dat veel zogenaamd "rechtse" politici daar heel anders over denken. Te beginnen bij de PVV. Bij de hoofdelijke stemming over de FVD-motie lieten Fleur Agema, Leon de Jong en Barry Madlener weten tegen de motie te zijn. Deze drie PVV'ers stemden er dus voor om het mogelijk te (blijven) maken dat jonge kinderen nog voor de puberteit een genderverminking ondergaan.
Want zoals Agema vandaag tegen DDS zei, "het is beter om er zo vroeg mogelijk bij te zijn." Hoe jonger hoe beter, of zoiets. Je moet immers voorkomen dat een geboren jongen "de baard in de keel" krijgt. En dus moet je hem nog voor de pubertijd behandelen met chemische middelen zodat de natuur haar werk nooit volledig kan doen en hij dus blijft steken in de ontwikkeling van een kleine jongen.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de Woke-ziekte. Volwassenen moeten zelf weten wat ze met hun lichaam doen. Maar kínderen? En dan ook nog eens jónge kinderen die de puberteit nog niet eens zijn ingegaan? Wanstaltig. Geloof jij ook dat het immoreel is om transgenderoperaties- en behandelingen voor kinderen te promoten? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze enge Woke-beweging te bestrijden.

BBB

Ook binnen BBB waren er verdeeldheden. Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink steunden de motie van FVD. Dit is weinig verrassend, aangezien het hier om twee conservatieve politici gaat. Eén van de redenen dat deze twee uit JA21 stapten onlangs was natuurlijk omdat ze zagen dat die partij meer en meer gekaapt werd door sociaal-liberalen.
Echter, partijleider Caroline van der Plas en Lilian Helder, die is overgestapt van de PVV, kozen ervoor om tégen de motie te stemmen.
Pouw-Verweij gaf voor de stemming een stemverklaring. Daarin legde ze uit wat de overweging was van haar fractie om verdeeld te stemmen.
"De afwegingen van mijn fractie komen grotendeels overeen met die van de heer Omtzigt," begon Pouw-Verweij door te verwijzen naar de opstelling van Pieter Omtzigt. "Ook wij zien graag meer terughoudendheid met en beter onderzoek naar puberteitsremmers bij minderjarigen, zoals in het Verenigd Koninkrijk en andere landen."
"Echter, met die overweging kan je twee kanten op: voor de motie stemmen, met als boodschap aan de minister dat wij hem willen vragen voorschrijven binnen onderzoek mogelijk te laten, of tegen de motie stemmen, omdat dit niet in de motie benoemd staat. Voor beiden valt wat te zeggen, en daarom stemmen wij 50/50 op deze motie.

VVD

Wanstaltig. Maar het ergste was, hoe kan het ook anders, de VVD. Deze zogenaamde rechtse partij stemde namelijk massaal - als één blok! - tegen de motie. Ik kan me de tijd nog herinneren dat de VVD in ieder geval iets van een conservatieve vleugel had. Dit is sinds Mark Rutte niet meer het geval. De VVD zit vol met sociaalliberalen die nauwelijks of niet te onderscheiden zijn van de D66'ers.
Van Sophie Hermans tot Ulysse Ellian en van Thierry Aartsen tot Fahid Minhas. Elke VVD'er verdedigde vandaag de verminking van zeer jonge kinderen.

ChristenUnie

Natuurlijk is de ChristenUnie een linkse partij. Bij elk onderwerp is het dan ook te verwachten dat ze mee zullen stemmen met links. Vandaag was die verwachting een beetje anders. De CU is weliswaar 'ranzig Woke', maar het is ook een christelijke partij - of beweert dat in ieder geval te zijn. Een christelijke partij die vindt dat God, die ieder mens geschapen heeft op precies die manier die Hij goed achtte, een foutje heeft gemaakt?
Dat zou niet moeten kunnen.
Nou, toch wel. De ChristenUnie stemde namelijk tegen. Ja, de hele fractie. Er was zelfs niet één enkel ChristenUnie-lid die zei: "Weet je, dit is toch niet zo'n goed idee. We zijn links, soit, maar om nou te ontkennen dat 'God hen geschapen heeft, man en vrouw geschapen heeft,' dat gaat wel heel ver."
De ChristenUnie heeft duidelijk gefaald.

CDA

Hetzelfde kan gezegd worden over het CDA. Ook deze partij, die zichzelf als christelijk identificeert, stemde in grote meerderheid tegen de motie van Baudet. Hieruit zou men kunnen opmaken dat zij van mening zijn dat de menselijke natuur en identiteit volledig maakbaar en aanpasbaar zijn, in tegenstelling tot een goddelijk ontwerp.
De vraag rijst wat de 'C' in CDA tegenwoordig nog betekent, gezien de partij zich niet altijd aan traditioneel christelijke standpunten lijkt te houden.

Pieter Omtzigt

Dan komen we bij Pieter Omtzigt. Nu hij zijn eigen partij heeft, zou men verwachten dat hij, als zelfverklaard "echte christendemocraat", af en toe een principieel christelijk standpunt zou innemen. Echter, Omtzigt was het niet eens met de motie.
Het beschermen van kinderen tegen mogelijke negatieve invloeden lijkt voor Omtzigt geen prioriteit te zijn, wat sommigen wellicht verrassend zullen vinden gezien zijn reputatie als kritisch en onafhankelijk politicus.

Groep Eerdmans / BVNL / SGP

Joost Eerdmans van JA21 heeft wel voor de motie van Baudet gestemd, wat opmerkelijk is gezien zijn overwegend sociaal-liberale standpunten. Ook BVNL en SGP steunden de motie, wat aantoont dat er binnen het politieke spectrum nog steeds partijen zijn die traditionele waarden hoog in het vaandel hebben staan.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de Woke-ziekte. Volwassenen moeten zelf weten wat ze met hun lichaam doen. Maar kínderen? En dan ook nog eens jónge kinderen die de puberteit nog niet eens zijn ingegaan? Wanstaltig. Geloof jij ook dat het immoreel is om transgenderoperaties- en behandelingen voor kinderen te promoten? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze enge Woke-beweging te bestrijden. 

Conclusie

Uiteindelijk hebben 28 Kamerleden voor de motie gestemd, ondanks dat 'rechts' een meerderheid heeft in de Tweede Kamer. Dit toont aan dat de traditionele scheidslijnen tussen 'links' en 'rechts' steeds vager worden. Er lijkt een groeiende kloof te zijn tussen een groep die bepaalde progressieve ideeën aanhangt en een kleiner wordende groep van politici en burgers die vasthouden aan rationeel en traditioneel denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten