-Frits Bosch- 'Is Karen van Oudenhoven woke?'

-Frits Bosch- 'Is Karen van Oudenhoven woke?'

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Kim Putters is vertrokken als baas van het Sociaal Cultureel Planbureau, SCP. Hij is gedesillusioneerd weggegaan. Hij werd de belangrijkste adviseur van Nederland genoemd, maar de regering heeft nooit naar hem geluisterd. Hetzelfde geldt voor de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, WRR. WRR en SCP produceren rapporten bij de vleet, maar ze gaan allemaal in de onderste lade of worden rond gefiled. Zonde van al dat geld en intellectuele man- en vrouwkracht.

Maar nu over de opvolger van Putters, Karen van Oudenhoven. Ze is een vrouw. Nou en? Ik heb voorspeld dat het een radicaal linkse vrouw zou worden. Bingo! Dat was niet zo moeilijk. Topman gaat weg en in zijn plaats komt uiteraard een radicaal linkse vrouw. Zeer voorspelbaar. Burgemeester van Amsterdam Eberhart van der Laan sterft en in zijn plaats komt een radicaal linkse vrouw. Natuurlijk! Ik kan niet nalaten haar gouden woorden te herhalen: “ik haal mijn zoon van de school van kleur af omdat ik hem niet het subject van een experiment wil laten zijn”. Heerlijk! VNO NCW baas Hans de Boer vertrekt en in zijn plaats komt een radicaal linkse vrouw, D66. Uiteraard! Enzovoort, enzovoort, enzovoort. Allemaal uit het D66 en Groen Links reservoir. Het is werkelijk een hele lange rij van vanzelfsprekende omvolking.

Dan nu over mevrouw Karen van Oudenhoven. Zij was hoogleraar arbeidsmarktpsychologie aan de RuG en decaan Sociale Wetenschappen en chief diversity officer aan de VU. Niks mis mee, hoewel ik moeite heb met “diversity officer”. Ik mag me daarin van het goede gezelschap weten van ondermeer emeritus hoogleraar Meindert Fennema, die zich erover heeft beklaagd dat diversity officers de academische vrijheid bedreigen vanwege de radicaal linkse vooringenomenheid, waardoor academici op de uni’s zich wel twee keer bedenken om zich contrair uit te laten. Weg zijn dan de promotiemogelijkheden. Vrij vertaald: linkse terreur op de uni’s en volop cancel culture. Dat zegt nota bene een oud communist. Diversity officers zijn altijd vrouwen die de opdracht hebben uni sono vrouwen naar binnen te harken, want het Glazen Plafond moet kapot en mannen moeten van de Apenrots afgerost worden. De liberale arbeidsmarkt wordt kapot gemaakt door vooringenomenheid, mannen worden gediscrimineerd.

Het heeft geen zin om je te verzetten tegen de tijdgeest. Mannen buigen het hoofd. Sinds het Wilders proces is besloten om alles wat selecteert op herkomst (minder Marokkanen), geslacht en religie ‘racistisch’ te noemen. Dit met dank aan onze ‘onafhankelijke’ (don’t make me laugh!) D66 rechters. Als we daarin eens meegaan, dan is selecteren op LHBGT basis racistisch, immers het is selecteren op eigenschappen waaraan een mens niets kan doen. Arbeidspsychologen doen niet anders groepsgewijs en stereotyperend. “Nee hoor, dat doen we niet, want bij gelijke geschiktheid kiezen we een vrouw of een ander uit het LHGBT segment”. Dat is een drogredenatie want ‘gelijke geschiktheid’ bestaat niet. Er is altijd onderscheid per individu door verschil in opleiding, drive, visie, betrokkenheid, rapportcijfers, interessen, presentatie, gevoel humor, etcetera. Maar een arbeidsmarkt psycholoog gaat daaraan voorbij, enkel denkend in groepseigenschappen, wars van het individu. Geen wonder dat klinisch psychologen en sociaal psychologen elkaar niet kunnen luchten. Mijn advies aan mevrouw Van Oudenhoven is om eens te gaan praten met drie vrouwelijke psychologen: de geweldige Iris Sommer over het verschil tussen mannen en vrouwen, met de fantastische Esther van Fenema over ‘geluk’ en met de sublieme Griet van der Massen over evolutionair feminisme. ‘Beste Karen, wat is een vrouw? Is dat een persoon die gekenmerkt door geslachtseigenschappen? Bent u woke?”

Karen van Oudenhoven zegt dat ze niets ziet in vrouwenquota. Dat is prima, ik ook niet, maar ze brengt quota in de praktijk als Chief Diversity Officer. Ze heeft in het verleden enkel interviews gegeven aan radicaal linkse tijdschriften en kranten, De Groene Amsterdammer is de favoriet. In het persbericht van SCP mei 2022 over haar benoeming zegt ze: “de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen vind ik de afname van het wederzijdse vertrouwen in de samenleving en de opkomst van het populisme”. Laat deze zin even tot u doordringen. Ze betreurt de afname van wederzijds vertrouwen, maar ze haat populisten. Wow! Ze raadt ceo’s aan een bezoek te brengen aan moskeeën. De Groene Amsterdammer, april 2011: “wanneer we onterecht blijven herhalen dat Marokkaanse jongeren “kutmarokkanen” zijn, of dat Turkse Duitsers dommer zijn dan autochtone Duitsers, dan worden ze dat vanzelf.” En zo gaat het maar door in de interviews.

Wat moeten we hiermee? Deze dame is een warhoofd. Ik kan het helaas niet anders maken. Ze wordt SCP baas per 1 oktober. Dat is een belangrijke functie. Kunnen we er nog van af? Of gaat het net als bij Kim Putters: laat de baas van het SCP maar kletsen. In dit geval lijkt me dat wel verstandig….

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- 'Is Karen van Oudenhoven woke?'
Lees meer over:
Politiek Frits Bosch Economie SCP

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties