FVD schrikt dat Oekraïense arbeidsmigranten leefgeld eisen

FVD schrikt dat Oekraïense arbeidsmigranten leefgeld eisen

Forum voor Democratie reageert geschrokken op het nieuws dat Oekraïeners die in de EU wonen en werken dat ze geld krijgen van de Nederlandse overheid. Leefgeld. Omdat hun landgenoten die vanwege de oorlog naar ons land zijn gekomen dat óók krijgen. En dus willen zij ook even handje contantje maandelijks wat gratis geld krijgen.

Het is eigenlijk te bizar voor woorden, maar de media berichten dat Oekraïense arbeidsmigranten leefgeld eisen van de Nederlandse staat. Het gaat om arbeidsmigranten die al vóór de oorlog in ons land woonden (en werkten), én om Oekraïeners die in andere landen woonachtig waren, maar die nu snel naar Nederland komen omdat er hier geld te halen valt. Denken ze.

Die Oekraïeners komen (met name) naar Den Haag. De gemeente daar zegt dat ze geen recht hebben op de regeling voor Oekraïense vluchtelingen. Maar tegelijkertijd kan de gemeente, zegt zij zelf, niet weigeren.

FVD: geen gratis geld voor Oekraïense arbeidsmigranten

Forum voor Democratie vindt dit waanzin. "Steeds meer Nederlanders kunnen hun rekeningen niet meer betalen, moeten besparen op boodschappen en kunnen zelfs geen kleding meer kopen voor hun kinderen," stelt de partij. "Nu eisen Oekraïeners at ze geld krijgen van de Nederlandse overheid. FVD is hier fel tegenstander van. Oekraïeners moeten opgevangen worden in de regio en arbeidsmigranten moeten terug naar het land waar zij aan het werk waren."

Eigenlijk is het natuurlijk ongelooflijk dat we zelfs maar op dit punt aangekomen zijn. Deze 'arbeidsmigranten' zijn werkelijk schaamteloos. Ze zouden dankbaar moeten zijn dat ze in de EU - en zeker in Nederland - mogen wonen en werken, om in het eigen onderhoud te voorzien. Maar dan eisen ze ook nog géld? Ongelooflijk. Waar halen ze de euvele moed vandaan?

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

FVD verzet zich ook tegen de poging van Europese leiders waaronder onze eigen Mark Rutte om Oekraïne lid te maken van de EU. De partij is daarom een petitie begonnen - internationaal - om het verzet te organiseren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties