frits bosch column

-Frits Bosch- Links blok PvdA en GL gaat groots winnen of groots verliezen?

Opiniefeb 07 2023, 10:00
PvdA en GroenLinks waren bijeen in de Brabanthallen om kandidatenlijst vast te stellen en een bodem te leggen onder de samenwerking. “Dit zijn onze verkiezingen op 15 maart”, juicht Mi Li Vos van PvdA. “Wij gaan de grootste Eerste Kamerfractie van Nederland worden” roept Paul Rosenmöller.
Job Cohen, de gesneefde politicus, ex-burgemeester van Amsterdam, heeft laten weten dat hij de kandidatenlijst niet ziet zitten. Zijn kandidaten zijn niet opgesteld. Goed begin! Startpunt van een inhoud voor de samenwerking is het visiedocument van hun wetenschappelijke bureaus. “Groen en rood horen bij elkaar” zeggen ze. Dat klopt wel, losers treffen elkaar. D66 erbij voor een weerzinwekkend trio. Nieuw leiderschap!
Hoe moeten we hier tegenaan kijken? Moeten andere partijen hier bang van worden? Dat lijkt me niet. Er zullen kiezers zijn die zich niet kunnen verenigen met het kleffer worden met PvdA respectievelijk GroenLinks. Verregaande samenwerking, feitelijk samengaan, kan kiezers kosten. Laten ze maar samensmelten. Dan kan het intern knallen. PvdA kiezers lusten de elitaire GroenLinkers niet. GroenLinkers voelen niets bij de Internationale. Leuk koppel!
Ik ben het met hen eens dat het land is vastgelopen en dat de VVD daarvoor verantwoordelijk is. Maar de oplossing kan niet van links komen. Boeiend is dat Hoekstra opeens roept dat er een hek om Europa moet tegen immigranten. Eindelijk wakker geworden? PvdA en GL zijn partijen die gedreven worden door ideologie en daarvan moet het niet komen. Wat mij betreft zijn Jesse Klaver en Attje Kuiken twee losers bijeen. De naam van Paul Rosenmöller doet bij mij de haren rechtovereind rijzen. Deze man, oud Maoïst, heeft zich vreselijk misdragen tijdens periode Pim Fortuyn. “De kogel kwam van links” en ook Rosenmöller had zijn vinger achter de trekker. Deze ultra linkse rat sympathiseerde met het China van Mao, de Rode Khmer en Albanië.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat deze walgelijke man toch weer politiek prominent wil worden geeft ernstig te denken over Nederlandse kiezers en GroenLinks in het bijzonder. Rosenmöller is vier keer beschuldigd bij vier verschillende gelegenheden voor overmatig graaien waarna hij geld moest terugstorten. Rosenmöller is een eerste klas zakkenvuller gebleken, hoe navrant voor een ultra linkse rat. Iedereen moet links worden maar hijzelf niet. Jesse Klaver vroeg hem voor de Eerste Kamer. Dit geeft ook een kijkje in de kwaliteit van Klaver. Weerzinwekkend.
Gaat een links blok straks groots winnen of groots verliezen? Ik houd het op ‘t laatste.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten