frits bosch column

Frits Bosch: 'NRC Handelsblad is radicaal links'

Opiniemei 31 2022, 16:40
NRC Handelsblad is een kwaliteitskrant, dat weet iedereen. Toch gaat het te vaak mis in de berichtgeving en dat is verdrietig. Dan komt de ware aard van de krant naar boven, namelijk radicaal links. Het stramien is telkens hetzelfde: gebruik enkel feiten die in je linkse straatje van pas komen. Laat een eenzijdig beeld zien. Bij de naïeve NRC lezers glijdt het als zoete koek naar binnen.
In de maandag editie van de krant (30/5) gaat het zelfs tweemaal mis. Het eerste artikel is “Hoe antisemitisme terugkwam in het publieke domein”, waarin FvD beschuldigd wordt vanuit universitair onderzoek van antisemitisme. Ik kan dat niet beoordelen en laat een eventuele reactie aan die partij over. Wat mij wel opvalt is dat moslims niet genoemd worden in dat artikel als antisemieten, terwijl zij daar af en toe wel een stevig handje van hebben. Moslima Kauthar Bouchallikht (Groen Links) weet daar alles van. Voorbeelden te over. We kennen de uitspraak van wijlen couturier Karl Lagerfeld tegen Angela Merkel: “je kan niet miljoenen joden vermoorden, om vervolgens hun ergste vijanden binnen te halen”.
Dan het tweede artikel “Omvolking op de NPO, het zat eraan te komen”. In dat artikel wordt de meest populaire tv host van de VS Tucker Carlson er van beschuldigd de zogenaamde omvolkingstheorie te propageren. Het in onjuist. Carlson haat die theorie en hij legt uitgebreid uit waarom. Wat Carlson naar voren brengt is dat Democraten deze theorie propageren. Hij laat in video’s zien dat Democraten congresleden massa immigratie voorstaan om op die manier ‘eeuwig’ te kunnen regeren. Ze komen er recht vooruit in woord en geschrift. Immigranten zouden volgens Democraten immers uit dankbaarheid Democraten stemmen, daar waar Republikeinen een Muur bouwen om hen tegen te houden. Lijkt logisch. “Democraten willen doelbewust omvolken om aan de macht te blijven”. Dat is wat Tucker zei. Hij onderbouwt het met een video van 2015 in het Witte Huis van vice president Joe Biden die het volgende zegt tegen congresleden: ““A unrelenting stream of immigration. Non stop, non stop. Folks like me who are of European descent for the first time in 2017 will be in an absolute minority. Fewer than 50 % of the people in America from than on will be White European stock. That’s not a bad thing. That’s a source of our strength.” Het Center for American Progress: “supporting immigration that contains a citizenship for our 11 million immigrants is the only way to maintain electorial strength in the future”, “demographics is destiny. Dit is volbloed omvolkingstheorie. Republikeinen geloven inderdaad dat Democraten met opzet massa immigratie plegen om politieke redenen. Dat is niet zonder reden: Democraten zeggen het zelf! Maar, NRC keert het gewoon om: beschuldig Carlson van omvolkingstheorie! 
Het doet overigens sterk denken aan wat Eurocommissaris Frans Timmermans zei in 2017 in Brussel. Hij wenst doelbewust monoculturen uit te wisselen voor multiculturele samenlevingen. Massa immigratie is nodig. Want zonder diversiteit zou er volgens Timmermans in Europa geen plaats zijn voor vrijheid en vrede. Onthutsend. Ik ken een WRR rapport dat tot een heel andere conclusie komt op basis van gedegen onderzoek. Het heeft volgens WRR geleid tot verlies van cohesie, tribalisatie, vervreemding en criminaliteit. Er is in feite helemaal geen sprake van multicultuur maar van multi monoculturen. Mijn conclusie is dat niet rechts maar links het moeilijk heeft met omvolking. Links vindt het lastig om op een eerlijke en evenwichtige manier hierover te rapporteren. Schuif gewoon de ellende in de schoenen van rechts. Niemand die het merkt. Toch wel. NRC Handelsblad geeft er blijk van. En nogmaals: dat is verdrietig. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten