frits bosch column

-Frits Bosch- “Rechtse mensen zijn niet mensen met slechte ideeën. Nee, het zijn slechte mensen en moet je liquideren”

Opinieokt 25 2022, 15:15
Rechts is in opkomst in Europa, zie Zweden en Italië. Is het een doorbraak? Nee, daar is pas sprake van als Duitsland en Frankrijk een zwaai naar rechts maken. En Nederland? Nog lang niet. We zien PVV en JA21 opstomen maar er is geen sprake van een paradigmaverschuiving. Een halfbakken kabinet met een links georiënteerde VVD, een links georiënteerde Omzigt en een links georiënteerde BBB, werkt niet. Het moet echt rechts worden of niet. Ik voorzie dat straks links alle partijen bijeenraapt om rechts uit het Catshuis te houden.
Historici buitelen over elkaar heen om erop te wijzen dat Meloni een fascistoïde link heeft met Mussolini en ook de Zweedse Democraten zouden een verleden hebben in de neonazibeweging. Historici kunnen thans goed scoren met dit soort artikelen. Op je hoede zijn voor het verderfelijke fascisme is een goede zaak.
Maar het helpt niet met te suggereren dat kiezers die van massa immigratie willen afzien ultranationalisten, radicaal-rechts en fascisten zijn.
Annelien de Dijn, hoogleraar moderne politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, doet dat wel blijkens haar NRC artikel ‘Het fascisme is nooit ver weg’, 22-10-22. In mijn optiek heeft een antimigratie-standpunt weinig met links, rechts of fascisme te maken, maar meer met leefbaarheid, gemeenschapszin en absorptievermogen van het land. Dat heeft de limiet verre overschreden. De dwang waarmee de massa immigranten bij gemeenten geplaatst worden is fascistoïde. Dwang en verkettering zijn centrale kenmerken van fascisme. Nederland neigt naar fascisme maar anders dan De Dijn denkt.
De Dijn: “het succes van rechtse partijen is te verklaren door hun antimigratiestandpunten, met andere woorden een ultranationalistische boodschap. Precies daarom is het zo belangrijk dat we ons blijven herinneren welke gruwelijke gevolgen dit heeft geleid.” De Dijn meent dat rechts ultranationalistisch is neigend naar fascisme. Zum kotzen.
Zulke mensen moet je liquideren, nietwaar Volkert van der Graaf en Johan Derksen en de hoogleraar van de UU die zich afvraagt “waar is Volkert wanneer je hem nodig hebt?” en die studente in demonstratie door Amsterdam “als je Baudet dood wilt, zeg dan paf!”. Toen hoorden we Rutte en Kaag niet. Wat een rioolratten!
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Heel goed begrijpen: links meent niet dat rechts mensen slechte ideeën hebben. Nee, links meent dat rechtse mensen slechte mensen zijn. Marcel van Dam tegen Pim Fortuyn in 2002: “weet u wel dat u een slecht mens bent.” Hillary Clinton deed het dunnetjes over (deplorables etc), Annelien de Dijn (fascisten) en Sigrid Kaag (wie zijn die mensen). Dat zit diep in links. Het betekent dat met links niet te regeren valt. Het moet geheel rechts zijn of niet. En als dat niet kan, dan gaat ons landje gewoon verder ‘down the drain.’ Aan ons de keuze…
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten