screen shot 2022 09 02 at 18

Viruswaarheid mag niet meer bankieren bij ING: 'Dit komt neer op een verbod'

Politiekokt 25 2022, 15:26
De rechter vindt het helemaal prima dat ING Bank besloten heeft om de bankrekeningen van Viruswaarheid te sluiten. Dat een andere bank de organisatie óók niet meer wil accepteren vindt de rechter daarbij niet van belang. Vrijheid van vereniging, wat is dat?
In Nederland hebben we in de Grondwet een recht dat de vrijheid op vereniging heet. Het houdt in dat je als burgers het grondrecht hebt een groep op te richten op basis van, nou ja, van wat dan ook. Maar zéker ook op basis van je politieke of culturele denkbeelden. Dit is een afdwingbaar grondrecht, iets wat alleen in de meest extreme gevallen ontnomen kan worden.
Dat is nu wat er feitelijk gedaan is met Viruswaarheid. De rechter heeft namelijk geoordeeld dat ING het recht heeft om de rekeningen van Viruswaarheid te sluiten, ook als dit betekent dat de organisatie feitelijk ophoudt met bestaan omdat er geen andere banken zijn die wel zaken met Viruswaarheid willen doen. Ze zitten immers allemaal in hetzelfde kartelschuitje.
Natuurlijk zijn er bij Viruswaarheid enkele dingen gebeurd waarover je vragen kunt stellen. Maar dat doet er niet eens toe. Waar het hier om gaat is dat dit, zoals Willem Engel zelf zegt, effectief neerkomt op een verbod - zonder dat verbod officieel kondig te maken.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
En ja, als het begint met Viruswaarheid dan kunnen andere partijen, verenigingen, groeperingen, etc. volgen. Als banken blijkbaar verenigingen kunnen uitsluiten van het economische leven - er is nu een precent ontstaan - dan zullen de kartelianen dit trucje vrijwel zeker gebruiken om ook andere andersdenkenden uiteindelijk het werken en dus het bestaan onmogelijk te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten