Screen Shot 2022 10 25 at 185537

Filmpje! Freek Jansen (FVD): 'Massa-immigratie en de wooncrisis zijn onlosmakelijk verbonden'

Politiekokt 25 2022, 18:59
Bij Ongehoord Nieuws kwam Frederik Jansen (FVD) langs om zijn mening te delen over de wooncrisis. In het gesprek maakt hij een duidelijk raak punt: massa-immigratie en de wooncrisis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partijkartel ontkent dat, maar iedereen die naar de cijfers van de tekorten én de immigratie kijkt weet: het klopt wel degelijk.
"Als je heel veel mensen toevoegt aan het land, dan moeten die ook ergens wonen. Dit verband lijken ze niet te begrijpen in Den Haag. Dat vinden ze heel moeilijk om dat met elkaar in verband te zien," aldus Jansen bij Omroep ON!
"En het gaat alleen maar harder," voegde hij daar aan toe. "Eerst hadden we migratiesaldo's van 100.000 mensen per jaar. Dat gaat dit jaar naar 200.000 per jaar. Dus die ramingen van een miljoen mensen tot 2030 erbij - waar Hugo de Jonge het twee jaar geleden nog over had - die zijn onderhand ook alweer achterhaald." Ja, want als het zo doorgaat komen we uit op 1,5 miljoen. En misschien wel meer - want de immigratie gebeurt steeds snéller.
"Die moeten allemaal ergens wonen," zei Jansen daarop. 
Dat klopt natuurlijk helemaal. Dit is een enorme 'uitdaging.' Beter gezegd: het is ondoenlijk. Die huizen kunnen helemaal niet bij gebouwd worden de komende jaren, dat weet iedereen. Maar zelfs als dat wél mogelijk is, legde de FVD'er uit, dan moet je dat alsnog niet willen; het land wordt er immers bepaald niet mooier op als het helemaal vol wordt gebouwd (op die paar Natura2000 gebieden na, waar niemand mag komen).
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Presentatrice Raisa Blommestijn vroeg Jansen vervolgens wat hij daar aan wil doen. Nou, zei hij, het belangrijkste is natuurlijk een item dat al jaren bovenaan het lijstje van FVD staat: de immigratiestop. Of in ieder geval de asielstop. "Die ongehoorde aantallen mensen die hier naar toe komen..." Tja, ging hij verder, die mensen zijn er voor een heel significant deel verantwoordelijk voor dat er een wooncrisis ís én dat de huizenprijzen en huurprijzen ook nog eens enorm uit de hand lopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten