20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga 3

Van Haga over glurende WOZ-ambtenaren: “Dit is keiharde schending van de privacy”

Politiekokt 26 2022, 9:15
Gisteren was er veel ophef over het feit dat gemeenten van inwoners eisen dat zij foto’s maken van de binnenkant van hun woning, zodat ambtenaren de WOZ-waarde nauwkeuriger kunnen vaststellen. Bewoners moeten afbeeldingen van onder meer hun badkamer, keuken en toilet naar de gemeente mailen. Hiermee worden veel bewoners geraakt in hun privacy en dit schiet daarom totaal in het verkeerde keelgat van de klassiek-liberaal Wybren van Haga (BVNL).
“Deze ‘big brother is watching you actie’ van diverse gemeenten is totaal mesjoche en grijpt keihard in de privacy van mensen. BVNL wil dat de minister De Jonge van Wonen korte metten maakt met het begluren van mensen thuis. Gemeenten gaat het immers niks aan hoe badkamers, keukens en toiletten van mensen eruit zien,” aldus Van Haga.
De BVNL-voorman deelt de opvatting van de Vereniging Eigen Huis. De behartigers van woningeigenaren stellen terecht dat je nekharen ervan overeind gaan staan. “Als de Autoriteit Persoonsgegevens al zegt dat men de discussie nauwlettend volgt, omdat gemeenten hiermee achter de voordeur van haar inwoners gaat kijken, dan moet je subiet met dit bespioneren bij de mensen thuis stoppen,” aldus Van Haga.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het begluren en bespioneren van mensen is natuurlijk idioot voor de bepaling van de WOZ-waarde goed dat het klassiek-liberale BVNL hier tegen in het geweer komt. De overheid heeft niks te zoeken achter de voordeur van het individu dat is één van de uitgangspunten van het klassiek-liberalisme. Je ziet duidelijk dat de overheid onze liberale rechtstaat aan het veranderen is in een totalitair staat. Burgers hebben dadelijk geen fuck meer over hun eigen leven te vertellen. De burger is straks alleen nog maar goed om belasting te betalen en voor de rest moet je je mond houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten