shutterstock 2175666169

Hugo de Jonge ten tijde van een enorme wooncrisis: 'Is echt nodig om te verduurzamen!'

Politiekokt 22 2022, 16:30
Denk je dat het kabinet van zins is om de wooncrisis daadwerkelijk op te lossen? Ja? Nou, helaas moet ik je teleurstellen. Dat is niet eens bijna de bedoeling. Want wat Hugo de Jonge (minister van Wonen, LOL) betreft staat niet het bijbouwen van woningen centraal, maar het verduurzamen van onze huizen. Ah ja. Daar hebben mensen die al jaren op wachtlijsten staan en geen huis kunnen vinden echt wat aan, Huug!
Het is in Nederland vrijwel onmogelijk om een nieuwe huurwoning - of trouwens een koopwoning - te vinden. De wooncrisis is serieus. Er zijn vele tienduizenden woningen te weinig. Honderduizenden zelfs. Vreselijk en het zoveelste bewijs dat Nederland willens en wetens kapot wordt gemaakt door de bovenonsgestelden die het voor het zeggen hebben.
Da's allemaal vreselijk. Je zou denken dat een man als Hugo de Jonge - de nieuwe minister van Wonen (CDA) - dan toch in ieder geval de schijn zal ophouden en net zou doen alsof hij woningen bouwen best belangrijk vindt.
Nou, niets is minder waar. Meneertje koekepeertje heeft namelijk een interview gegeven aan NRC Handelsblad. Daarin geeft hij aan dat het voor hem vooral heel belangrijk is dat onze gebouwen en woningen worden "verduurzaamd." Want als halve D66'er vindt hij dat veel belangrijker dan Nederlanders daadwerkelijk een dak boven het hoofd bezorgen
"De noodzaak om aan de slag te gaan met het verduurzamen van onze gebouwen en woningen is de afgelopen maanden alleen maar groter geworden," aldus Hugo de Jonge samenvattend op Twitter. "Of het nou omwille van Parijs, Poetin of de portemonnee is: het tempo moet omhoog." Vervolgens linkt hij dus naar het interview op de website van het NRC.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Let ook op dat hij zegt dat het "tempo omhoog [moet]." Het gaat hem nog niet hard genoeg. Er moet extra gas op. Oké, ja, de inflatie is hartstikke hoog, mensen kunnen nauwelijks rondkomen, en, alweer ja, er zijn ook nog eens nauwelijks woningen maar wacht! Duurzaamheid, da's pas echt belangrijk (en enorm duur, maar dat natuurlijk geheel terzijde).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten