Screen Shot 2022 10 22 at 172918

NS Publieksprijs weer OPEN voor stemmen: 'We hebben een extra verificatiestap ingevoegd'

Binnenlandokt 22 2022, 16:13
De NS Publieksprijs heeft aangekondigd dat er weer gestemd kan worden op Het boek van het jaar. Ja, ja, democratie zal welig tieren enzo. Hoe? Nou, ze hebben een extra verificatiestap toegevoegd. Wat ze natuurlijk al vanaf dag één hadden moeten doen. Maar daarbij is er wel een ... opvallende melding: alle stemmen die vanaf nú worden uitgebracht zijn rechtmatig. Alle stemmen die al uitgebracht zijn worden echter niet automatisch meegeteld.
"De stemmodule voor de NS Publieksprijs is weer geopend," aldus de organisatie op de website van de verkiezing. "Deze werd eerder vandaag gesloten na diverse signalen over onrechtmatig verkregen stemmen. Inmiddels is in de module een extra verificatiestap ingebouwd."
Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Jongens, goed hoor! Jullie hebben zowaar door dat je toch een beetje met veiligheid moet doen! Grote jongen! Goed gedaan! Braaf!
Alleen gaat de boodschap helaas verder. "Stemmen die nu worden uitgebracht worden als rechtmatig beschouwd. Bij reeds uitgebrachte stemmen zal alsnog om verificatie van de stem worden gevraagd: zolang die verificatie niet wordt gegeven worden deze reeds uitgebrachte stemmen als ongeldig beschouwd."
Met andere woorden, iedereen die al gestemd heeft moet dat nog een keer doen. Of: die moet die stem alsnog bevestigen middels een link in een bevestigingsemail.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Maar nu komt het. Ik heb toch echt een echt emailadres gebruikt - mijn werkmail, zelfs - maar heb geen verificatiemail ontvangen. Hoe kan dat, NS Publieksprijs? Is dat omdat mijn stem op Het Coronabedrog was? Of werken jullie tergend langzaam en worden de verificatiemails pas verstuurd als de verkiezingen erop zitten? 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten