Screen Shot 2022 03 09 at 142229

Walgelijk! NS Publieksprijs maakt het onmogelijk om op 'Het Coronabedrog' te stemmen: Baudet dreigt te winnen

Binnenlandokt 22 2022, 14:39
Als het kartel ziet dat een buitenstaander weleens een grote prijs kan pakken, wat doen ze dan denk je? Juist, dan gooien ze de boel gewoon op slot en veranderen ze - hop! - snel de spelregels even. Dat deden ze met de heren van Vandaag Inside bij de Televizierring, en vandaag doet de NS Publieksprijs voor Boek van het Jaar dat ook. Want Thierry Baudet doet het blijkbaar zo goed met Het Coronabedrog dat de organisatie stemmen opeens onmogelijk maakt. Met belangrijke UPDATE: er kan weer gestemd worden.
UPDATE: Er kan weer gestemd worden! De professionals (kuch, hoest, proest) van de NS Publieksprijs hebben nu namelijk een "verificatiestap" ingebouwd, zodat je dus een stem moet bevestigen met een link in je email na gestemd te hebben. Maar nu komt het: alle stemmen die vanaf nu worden uitgebracht zijn 'rechtmatig.' Alle stemmen die al waren uitgebracht zijn dat alleen als de stemmer alsnog even de stem bevestigt (middels een emailtje dat verstuurd zou moeten zijn. Het gekke? Ik heb toch echt met mijn eigen, geldige emailadres gestemd. Maar heb helemaal GEEN verzoek om bevestiging gekregen. Zo gek.
Gisteren riep ik iedereen al op om te stemmen op Het Coronabedrog. Want dat boek hoorde sowieso op de lijst met genomineerden te staan; het is een bestseller - weken op de eerste plek in de Bestseller 60 - én het enorme impact gehad. Oh, en het is ook nog eens goed geschreven en buitengewoon goed onderzocht en onderbouwd.
Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om Het Coronabedrog deze prijs te bezorgen. Ze gingen naar de website van de NS Publieksprijs, selecteerden zelf het boek, en stemden erop. Geweldig. Dat gebeurde blijkbaar zo vaak dat de NS Publieksprijs besloten heeft het stemmen helemaal stil te leggen. Dat lees je goed: er kan niet meer gestemd worden. Op geen enkel boek.
Het Algemeen Dagblad legt uit dat de stemming is stilgelegd omdat "Kamerleden" stellen dat "hun mailadres is gebruikt om te stemmen op het boek van Thierry Baudet." Er zijn dan dus lezers die gewoon het emailadres van een Kamerlid invullen bij de benodigde informatie, op Het Coronabedrog stemmen, waarna het Kamerlid in kwestie een "stembevestiging" krijgt. Want bij de NS Publieksprijs zijn ze blijkbaar zo achterlijk dat ze geen stemming kunnen organiseren waarbij je je stem moet bevestigen door op de link in de email te drukken. Tjongejonge zeg.
Eén van de watjes die hierover klaagden is Caroline van der Plas. De BBB-leider vindt het héél erg allemaal en riep vandaag de organisatie op om in te grijpen. Want als Van der Plas iets erg vindt, dan is het dat FVD'ers iets van succes behalen.
Nou, Caroline, dan weet je nu hoe al die Pieter Omtzigt-stemmers zich voelden toen ze de melding: 'Bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge' kregen.
Hilarisch genoeg was er ook iemand die het emailadres van Sylvana Simons gebruikte. Ook die ging natuurlijk meteen klagen online. De reactie op beide klachten was dus dat de hele stemming werd stilgelegd. Want, jongens toch, twee hele nepstemmen. Nounou.
Het gaat natuurlijk helemaal niemand verbazen als ze álle stemmen voor Het Coronabedrog verwijderen en opnieuw beginnen... of als ze het gewoon onmogelijk maken om op dat boek te stemmen (zonder 'lidmaatschap'). Want jongens toch, ze willen dat niet ze straks bij EenVandaag moeten aankondigen dat Thierry Baudet de grote winnaar is en die prijs dus overhandigd krijgt. Mark my words, dat gaat ze ten koste van alles voorkomen; ja, inclusief het diskwalificeren van het boek omdat een paar creatieve geesten de mogelijkheden op onjuiste wijze aangrepen om de boel enigszins te beïnvloeden.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dit is wat de NS Publieksprijs moet doen: als ze een melding krijgen van iemand dat de stem onjuist is haal je 'm weg. En voor de rest moet er vanaf nu gestemd worden met een bevestiging in de email. Dat dit niet al lang gedaan werd is ronduit belachelijk. Een amateur begrijpt nog dat je dat zo doet. Maar blijkbaar zijn ze daar bij de NS Publieksprijs te achterlijk voor.
Oh, en Het Coronabedrog moet natuurlijk gewoon prominent op de voorpagina vermeld worden, net zoals het geval is met dat achterlijke boek van Claudia de Breij over 'prinses' Amalia.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten