"Bedankt Poetin!" Voor tweede week is Het Coronabedrog van Baudet de nummer 1 bestseller

"Bedankt Poetin!" Voor tweede week is Het Coronabedrog van Baudet de nummer 1 bestseller

Thierry Baudet en Freek Jansen (FVD) bij de demonstratie tegen de fascistische coronaregels van het kabinet op 7 november 2021, op het Malieveld in Den Haag. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

Thierry Baudet kan vandaag weer een feest vieren - en nee, niet alleen vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de tweede week op rij is zijn nieuwe boek Het Coronabedrog namelijk de nummer één bestseller van Nederland. "Bedankt Poetin voor het opkopen," schrijft hij ironisch op Twitter vanwege de achterlijke beschuldigingen van zijn haters.

Precies een week geleden liet De Bestseller 60 weten dat er een nieuwe nummer 1 bestseller van Nederland was: Het Coronabedrog van Thierry Baudet. Dat was een enorme prestatie, ook al omdat het boek pas die week ervoor was verschenen. Het was dus niet alleen de nieuwe nummer één, maar ook een echte nieuwkomer in de lijst. Een groentje. En die stond dan meteen op de hoogst mogelijke plek.

Goed gedaan. Maar wacht, het was nog niet klaar met de pret. Want de nieuwe bestsellerslijst is vandaag bekendgemaakt. En zie! Weer zijn het Baudet en zijn Het Coronabedrog die de lijst aanvoeren.

Baudet reageert ironisch

Thierry Baudet heeft met vreugde én ironie gereageerd op de nieuwe lijst. "Voor de tweede keer op !" schrijft hij. En dan komt de grap: "Dank aan Poetin voor het opkopen van de voorraad!"

Toen de lijst vorige week bekend werd gemaakt waren er beruchte Baudethaters die helemaal gek werden. Zo riep 'literair recensent' Joost Vullings dat er vast gesjoemeld was met de cijfers. Baudet zou mogelijk zelf veel exemplaren hebben opgekocht, zijn vrienden zouden dat gedaan hebben, of misschien was Poetin er wel bij betrokken. Wie weet wat deze gestoorde haters allemaal bedenken.

Die "reuring" was toen op een gegeven zo groot dat Stichting CPNB - dat de Bestseller 60 elke week bijhoudt en maakt - zich gedwongen voelde om met een statement te komen. De stichting legde toen uit dat er wat betreft Het Coronabedrog niets verdachts aan de hand was. Met andere woorden, de ranzige beschuldigingen sloegen kant noch wal.

Bestellen

Hoewel het dus de nummer 1 van Nederland is zijn er ongetwijfeld nog steeds heel veel mensen die het boek nog niet gekocht hebben. Dat moet natuurlijk direct gerectificeerd worden. De beste plek om Het Coronabedrog te bestellen is natuurlijk via de website van Amsterdam Books (Baudets uitgever) zelf. Je kan dan ook een gesigneerd exemplaar bestellen en zelfs een exemplaar "met een persoonlijke boodschap."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En jat, natuurlijk zijn er ook mensen die het liefst via Bol.com willen werken. Dat kan ook. Namelijk: hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties