- Frits Bosch - Rutger Groot Wassink predikt ‘gelijkheid’. Corrupt asielsysteem

- Frits Bosch - Rutger Groot Wassink predikt ‘gelijkheid’. Corrupt asielsysteem

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Amsterdam’s wethouder Rutger Groot Wassink, GroenLinks, is een liefhebber van gelijke monniken, gelijke kappen. Prima. Het probleem is echter dat de monniken nooit gelijk zijn en de kappen evenmin.

Groot Wassink was bij de huuroverdracht van een fraaie woning waarin is neergestreken ……. een voltallig gezin uit Oekraïne. Hij gaf daar een vrolijk lullepotje ten beste. “Van harte welkom en laat weten of we nog verder iets voor u mogen betekenen.” De radioverslaggever van dienst vroeg hem of dit geen scheve ogen zou geven van jeugdige Nederlanders die al jaren op een wachtlijst staan voor een dergelijke woning: “Worden Oekraïners voorgetrokken?” Groot Wassink: “Nee, dat zal niet want wij kijken naar de vraag van autochtonen en asielzoekers waaronder Oekraïners. De afweging doen we zo eerlijk en gelijk mogelijk.”

Het antwoord op de vraag van de radioverslaggever had moeten zijn: ”Ja, we trekken Oekraïners heftig voor, want deze Oekraïners zitten in ons land amper een jaar en autochtonen wachten al vele jaren. Maar die jongere autochtoon hebben nog een dak boven hun hoofd bij hun ouders. Die Oekraïners niet. Dus die geef ik voorrang. Ik steek mijn middelvinger naar die Nederlanders, maar dat zien ze niet.”

Twee dingen goed begrijpen. Autochtonen worden gediscrimineerd want Oekraïners krijgen voorrang. Oekraïners hebben nooit ene cent bijgedragen aan onze verzorgingsstaat en nu krijgen ze een vrijwel gratis huurwoning toegewezen plus uitkering. Ik zeg “eigen volk eerst!” Bij mijn weten wordt enkel gevochten in de Donbas en is 83,5% van Oekraïne veilig. Waarom zijn ze dan nog hier? Gaat heen en vermenigvuldigt u!”

Hoe komt het dat Groot Wassink zo verward is? Ik heb daarover op DDS geschreven: globalisme en deel 1 van mijn komend boek Kafkaistan handelt erover. Globalisme betekent dat beleidsfunctionarissen het belangrijker vinden wat er buiten onze landsgrenzen gebeurt dan wat erbinnen plaatsvindt, “klootjesvolk”. Deze verraderlijke ziekte startte na de jaren zestig vorige eeuw. Ongeneeslijke ziekte, deze mensen dienen nooit een beleidsfunctie te krijgen.

Hoe corrupt is ons asielbeleid.

Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

- Frits Bosch - Rutger Groot Wassink predikt ‘gelijkheid’. Corrupt asielsysteem

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer