rainbow flag g9b285a6a1 1920

COC-aanstellers willen een landelijke actie met regenboogvlaggen na intolerantie door "hooligans" in Eindhoven

Politiekapr 12 2023, 19:00
Het COC roept op om zaterdag de regenboogvlag te hijsen. De regenboogvlag van COC-Eindhoven werd afgelopen zaterdag door twintig “hooligans” verwijderd, daarom hangen zij Zaterdag een nieuwe vlag op. Reden voor meerdere COC-afdelingen om óók de vlag te hijsen en er weer een hoop heisa van te maken.
De aanstellers van het COC beklagen zich daarnaast ook nog over het feit dat er mensen zijn uitgescholden en geslagen. Vooralsnog is daar geen bewijs van en valt het waarschijnlijk allemaal weer reuze mee. Gelukkig laat een woordvoerder van COC Midden-Gelderland weten dat het “naar omstandigheden” goed gaat met de persoon in kwestie. Nogmaals, het is vermoedelijk allemaal zo niet zo erg als dat ze doen voorkomen.
Ook geeft het COC aan dat er tijdens de wedstrijd PSV - Spakenburg homofobe uitspraken werden gedaan, waar vervolgens niet is tegen opgetreden. De leden van het COC zijn in de afgelopen 20 jaar waarschijnlijk nog nooit eerder in een voetbalstadion geweest.
In een open brief roepen 20 afdelingen van het COC nu op om iedereen in Nederland aan te sporen de LHBTI+ vlag op te hangen. Vermoedelijk zal het zo’n storm niet lopen aangezien er tot nu toe maar enkele gemeenten positief hebben gereageerd op de oproep van het COC. “De oproep is vanochtend pas verstuurd, dus we gaan er vanuit dat er gedurende de dag en morgen nog meer zullen volgen.” Aldus een woordvoerder van het COC.
Gezien de reacties op social media lijkt er vooralsnog weinig steun te zijn voor de nietszeggende actie van het COC, en maar goed ook. Het in stand houden van de kleinzerigheid van deze groep mensen mag onderhand wel eens afgelopen zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten