whatsapp image 2023 02 23 at 174621

Roze Leeuw bekritiseert NOS voor gebrek aan inclusiviteit en censuur van afwijkende meningen

Binnenlandapr 13 2023, 10:00
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is onder vuur komen te liggen nadat het sociaalwetenschapper Laurens Buijs uitnodigde om te spreken over LHBTI-geweld in Eindhoven. Volgens Buijs heeft de NOS hem gepusht om een bijdrage te leveren voor het NOS Journaal. De NOS heeft spijt betuigd dat zij Buijs hebben uitgenodigd voor dit onderwerp. De Roze Leeuw, een organisatie die zich inzet voor de LHBTI-gemeenschap, beschuldigt de NOS ervan afwijkende meningen niet te tolereren en de gemeenschap in de steek te laten.
Arnold Karskens en Bauke Geerling, die eerder kritiek hadden op de NOS, kunnen dit als een bevestiging zien van hun standpunt dat de NOS een propagandakanaal is dat afwijkende meningen niet tolereert. Sommigen hebben de NOS ervan beschuldigd dat zij de zittende macht beschermt en geluiden vanuit de oppositie kalt stelt.
De Roze Leeuw is het niet eens met de beslissing van de NOS om Buijs uit te nodigen en hem vervolgens te schofferen. De organisatie vindt dat de NOS de lhbti-gemeenschap in de steek laat door afwijkende meningen te censureren. 'De broodnodige discussie en andere visie wordt gewoon gecanceld en daar zijn wij niet bij geholpen. De NOS is dus NIET inclusief.'' zegt de Roze Leeuw voorman Lennard van Mil
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het blijft erg stil bij de NOS. De kans is dus klein dat zij stappen zal ondernemen om deze beschuldigingen te weerleggen. Het is ook onduidelijk of de Roze Leeuw verdere acties zal ondernemen om haar standpunt naar voren te brengen. Het debat over LHBTI-geweld en de rol van de NOS in dit debat zal naar verwachting voortduren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten