leon de winter

Leon de Winter: Het World Economic Forum is geen complot

Opinieokt 12 2022, 11:45
FVD krijgt bijval van Leon de Winter vandaag in zijn column in de Telegraaf; het WEF is geen complot. De Winter geeft er al een tijd blijk van om de meest wakkere columnist te zijn van Nederland. Toch denkt hij dat onze leiders geen uitvoerders zijn van het WEF.
''Ik heb het boek The great reset gelezen, geschreven door Klaus Schwab, de bedenker van het WEF, en daarin staat kant en klaar wat zijn plannen zijn, wat niet handig is als je een complot wilt smeden. Schwab is erin geslaagd zijn organisatie een dusdanige respectabiliteit te verlenen, dat leidende politici, industriëlen en intellectuelen het een voorrecht vinden om jaarlijks in Davos over de grote thema’s van onze tijd te praten,'' schrijft Leon de Winter vandaag in de Telegraaf.
Leon de Winter gaat verder; ''Nee, er bestaat geen WEF-complot. Wat wel bestaat, is de angst de heersende bubbelconsensus over klimaat, vaccins, pandemiebestrijding, stikstof, migratie, kernenergie et cetera te verlaten. De straf daarop is uitsluiting en minachting, en dat overkomt de meeste dissidenten. Onze leiders houden zich doof. Maar wie goed luistert, en de internetplatforms kan vinden, weet dat die dissidenten bijna allemaal oprechte deskundigen zijn die het verdienen om gehoord te worden. Het onderdrukken van discussies tussen wetenschappers met tegengestelde visies is een ontkenning van de kern van wetenschap bedrijven.''
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het uitsluiten van dissidenten lijkt op excommuniceren. Waar zagen we dit ook alweer eerder in de geschiedenis? In het nazisme, communisme en het islamisme en nu in het globalisme. Het is een kwestie van tijd dat ook Leon de Winter de paralellel trekt tussen het WEF en deze drie gevaarlijke ideologieën. Het is fijn voor FVD dat het gevaar van het WEF ook wordt opgepakt door een columnist van de grootste krant van wakker Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten