shutterstock 2212731757

-Michel Mulder- 'Een afscheidsbriefje aan Willy en Max'

Opinieokt 12 2022, 11:27
1,2 miljard, oftewel 1200 miljoen is 'jullie' vermogen, zoals Quote dat in 2021 heeft ingeschat en met het 'ietwat' verduisterende verleden van de familie van Eeuranje Nassau - of is het gewoon von Amsberg - zit deze schatting waarschijnlijk ettelijke miljoenen te laag.
Nou zou je denken dat een familie die 1,2 miljard bezit wel het eigen rokkostuum kan ophouden, behalve als deze familie van Eeuranje Nassau heet - of is het toch von Amsberg - want dan laat je de Nederlandse belastingbetaler gewoon opdraaien voor de Argentijnse piepers die Max 's avonds op tafel zet.
Zo slim als zo ongeveer de hele familie van Eeuranje Nassau is - of is het toch von Amsberg - in het vergaren van 'gratis' geld, zo beslagen is het vizier als het aankomt op contact met het maatschappelijk gevoel.
Op de zo beruchte derde dinsdag van september was het ongenoegen van het volk t.o.v. de familie van Eeuranje Nassau - of is het toch echt von Amsberg - zichtbaar en hoorbaar - hoezeer de NOS dit ook wilde 'uitgummen' - maar dat weerhoudt jullie er uiteraard niet van om eens een jaartje te bedanken voor de jaarlijkse verhoging van jullie uitkering, of om op de trein te stappen naar Zweden i.p.v. weer zelf achter de stuurknuppel te kruipen van het overheidsspeeltje genaamd PH-GOV.
Het was aan Max haar gezicht overduidelijk af te lezen dat zij de vermindering van de gebruikelijke adoratie - op zijn Hollands gezegd - niet pruimde, maar enige vorm van zelfreflectie is de Eeuranjes - of.... nee, die hebben we nu wel gehad - stelselmatig vreemd, zoals dat bij opa 'Benno' ook al volledig ontbrak.
Hoewel het mij een worst zal wezen of jullie de rest van je leven obligaat lintjes door willen knippen, en willen wuiven naar die kwijlende achterlijken die op Koningsdag met de Nederlandse driekleur staan te zwaaien, kan het mij wel een varkenskarbonaatje schelen dat jullie dit op kosten doen van het Nederlandse volk, terwijl het draagvlak voor jullie subsidiëring...... eeeuh monarchie, zo ongeveer onder het vriespunt is gezakt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Willy, ik zou zeggen doe je vroegere bijnaam Prins Pils eer aan, en vertrek met Max naar een of ander tropisch eiland waar ze Heineken schenken, want met 1,2 miljard kunnen zelfs big spenders als jullie daar de rest van jullie leven vorstelijk wonen, en laat de lintjes - plakken in dit geval - aan het Kaaginet over, als de toekomstige taakstraf die ze te wachten staat in de EBI.
Ps, mocht dat tropische eiland geen optie zijn, omdat ze misschien wel geen koopgoot à la de Kalverstraat hebben, dan heeft Bernhard jr. vast nog wel ergens een huisje in de aanbieding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten