plaasmoorde

-Mark Jongeneel- Zuid-Afrika's hypocriete aanklacht tegen Israël: Een spiegel voor eigen gebreken

Opiniejan 11 , 18:00
Terwijl Zuid-Afrika vandaag met veel bravoure Israël aanklaagt voor genocide bij het Internationale Strafhof, is het schrijnend hoe dit land een blinde vlek heeft voor zijn eigen binnenlandse chaos en wanorde. Ja, u leest het goed. Terwijl Zuid-Afrikaanse vertegenwoordigers Israël beschuldigen van de meest gruwelijke misdaden, wordt hun eigen land geteisterd door moord, corruptie, en rassenwetten.
Laten we eens kijken naar wat er vandaag, terwijl deze aanklacht wordt gepresenteerd, in Zuid-Afrika gebeurt. Maar liefst 80 moorden worden er gemiddeld gepleegd per dag, onnoemelijk veel gevallen van misbruik en verkrachting, en miljoenen die verdwijnen in de bodemloze put van corruptie. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zingen over het vermoorden van blanke mensen, het voortdurend toepassen van rassenwetten en het gebrek aan basisvoorzieningen zoals elektriciteit en fatsoenlijke sanitaire voorzieningen, het is allemaal aan de orde van de dag in Zuid-Afrika.
De ironie kan haast niet groter. Zuid-Afrika, een land waar de apartheid is omgeslagen naar discriminatie en marginalisatie van de blanke minderheid, beschuldigt Israël van genocide. Dit terwijl Israël juist een democratie is waarin alle burgers, ongeacht hun religie of etnische achtergrond, gelijke rechten en kansen hebben.
De aanklacht van Zuid-Afrika tegen Israël is niet alleen hypocriet, het is ronduit lachwekkend en getuigt van een totaal gebrek aan zelfreflectie. Het ANC-bestuurde Zuid-Afrika zou er goed aan doen eerst de hand in eigen boezem te steken. De echte genocide (Plaasmoorde), de echte apartheid, en de echte mensenrechtenschendingen vinden namelijk plaats in hun eigen achtertuin.
Het is tijd dat de internationale gemeenschap deze schijnvertoning doorziet en Zuid-Afrika ter verantwoording roept voor zijn eigen falen. De focus zou moeten liggen op het aanpakken van de echte problemen in Zuid-Afrika, in plaats van een ongegronde en hypocriete aanval op Israël. Het wordt hoog tijd dat Zuid-Afrika stopt met het afleiden van de aandacht van zijn eigen falen door andere landen valselijk te beschuldigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten