Screen Shot 2022 04 21 at 104255

-Michel Mulder- 'Een fotogallerijbriefje aan Thomas Steenkamp'

Opinieokt 28 2022, 16:30
Beste Thomas,
Even zomaar een vraagje, heb jij ooit met je Floris van Bommels rondgelopen op de uitgesleten traptreden van de gebouwen van Auschwitz, of in de klei van de nog weinig overgebleven paardestallen in Birkenau? Ik vermoed van niet.
Ik heb wel - als fervent tegenstander van het nazisme - op die uitgesleten traptreden gelopen, en heb de 'sfeer' mogen proeven in de paardestallen van Birkenau, en geloof me...... dat vergeet je nooit meer.
In Auschwitz I - Birkenau werd Auschwitz II genoemd - hingen er fotogallerijen vol met slachtoffers, en de geschiedenis van deze inktzwarte misdaad, en daar wordt je op dat moment stil en klein van, ook al ben je 1.93m zoals ik.
Deze fotogallerijen waren een stille aanklacht tegen het nazisme, maar ook een homage aan de slachtoffers, zodat zij nooit meer vergeten worden, want daar is de fotografie uiteindelijk ooit voor uitgevonden.
Wie een ander een plaats in de tijd misgunt, heeft een enge verwantschap met het nazisme, dat zoals bekend het liefst de Joden geheel uit de geschiedenis had weggevaagd.
Jij, Thomas, stelt jezelf voor als de frisse ideale schoonzoon met CDA-roots, die het liefst in zijn vrije tijd een balletje trapt bij de plaatselijke voetbalvereniging.
Dat het CDA geen ideale schoonzonen huisvest maar - naar mijn mening - ware psychopaten als ene Hugochenko is inmiddels algemeen bekend, maar wees niet bevreesd, ook in de toekomstige generaties is het onchristelijke DNA dus gewaarborgd, zoals blijkt uit jouw opmerkelijke, en zéér uitsluitende visie die naadloos aansluit bij die van Hugochenko.

Deze foto van Gideon van Meijeren hangt in het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit. Ooit rechtenstudent, maar tegenwoordig bezig om het leven van politici, journalisten en wetenschappers onmogelijk te maken. @Radboud_Uni haal die foto weg! Deze gast verdient geen podium.

Image
65
Reply
Jouw oproep om de foto - lees: legacy - van Gideon van Meijeren eerst uit de annalen van de Radbout Universiteit te wissen, maar later waarschijnlijk uit de gehele menselijke geschiedenis, is niet alleen weerzinwekkend, maar vertoont griezelige overeenkomsten met het gedachtegoed van ene Adolf H.
Misschien dat je Gideon nog een plaatsje gunt in de fotogallerij van een toekomstig Auschwitz, maar dat is het dan ook wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten