shutterstock 337212554

Filmpje! Schrijfster Jolande Withuis: 'Woke is het nieuwe communisme'

Binnenlandokt 28 2022, 15:09
Jolande Withuis komt uit een "streng communistisch gezin." Een gezin waarin je je aan "de leer" diende te houden - of anders. In een interview met Human haalt ze nu op schitterende wijze uit naar het nieuwe communisme: Woke.
"Waar ik veel last van heb, is van de intimidaties van 'woke' en dat soort... Dat ontzettend rechtlijnige, intimiderende, moreel superieure, politiekcorrecte, daar zie ik echt het oude communisme weer opleven," aldus Withuis.
In het rechtlijnige, "het andere mensen de les lezen, het weten hoe het allemaal zit," dat is allemaal gewoon communisme 2.0.
Wat haar daar aan stoort? "Het absolute, en de morele superioriteit. Het gelijk aan je kant. En niet alleen het gelijk, maar het morele gelijk ook."
Op de vraag of het haar belemmert in wat ze schrijft is haar antwoord duidelijk. "Nee, dat niet. Maar het is wel iets wat me enorm dwarszit."
Ja, gaat ze verder, "dat er weer mensen geïntimideerd worden om vrij te denken, omdat je iets fout kan zeggen" vindt ze vreselijk... en communistisch tot op het bot. "Dat is natuurlijk wat in het communisme heel erg was," legt ze dan ook uit. "De angst om iets te zeggen, en dat het dan niet volgens de leer precies klopte."
"Ik hou niet van het geselen van mensen alsof ze niet deugen, als ze niet activistisch zijn," gaat ze verder, waarbij ze natuurlijk duidelijk maakt dat ze vindt dat dit is hoe Niet-Deugers behandeld worden: ze worden publiekelijk gegeseld. En gossie, toen deed ze er nog een stapje bovenop, speciaal voor alle klimaatdrammers. "Ik vind activistische wetenschap ook afschuwelijk."
Oeps.
En dat is interessant. Want juist in het communisme was dat natuurlijk ook zo: wetenschap was activistisch tot op het bot. Dat gebeurt nu weer - wat wéér een overeenkomst is tussen Woke/Deugen aan de ene kant, en het oude communisme aan de andere.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dit zijn van die enorm belangrijke interviews omdat dit soort vrouwen echt weten waar ze over spreken. Ze groeide op in een communistisch gezin. Toen ze vijf was 'wist' ze al dat zij en haar ouders voor de staat 'de vijand' waren. En de relatie met haar vader liep op een gegeven moment totaal spaak omdat zij zich van het communisme afkeerde. Dát kon haar vader niet tolereren. Een vrijdenker in de familie.
Overigens komt 'de politieke correctheid' ook uit de koker ván de oude communisten. Het is bedoeld om niet alleen te beheersen te bepalen wat mensen zeggen, maar zelfs wat ze (durven te) denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten