-Michel Mulder- En De Wereld Draait Door

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- En De Wereld Draait Door

Beste Matthijs,

Zelfs jij zou er de poëtische schoonheid van inzien, dat karma zich aan jouw deur heeft gemeld, door het feit dat de wereld gewoon door draait.

Jarenlang heb jij gedacht - en je zo misdragen - dat jij the center of the universe was, de Elvis Presley in een wereld gevuld met Hermans waar je uiteindelijk enkel een klootzak van formaat bleek.

Jij bedreef volgens jouw bescheiden mening - en die van iedereen die jouw hielen likte - topsport, maar het was dan wel topsport waarin jij zelf slechts 'de vierde man' was, het knuffelobject van VI's vierde man Rene van der Gijp.

Jouw bijdrage aan het programma was dat je als een machinegeweer jouw woordenbrei over jouw gasten uitkotste, waarbij een bepaald kunstzinnig gehalte leidend was over daadwerkelijke inhoud.

En verder? Verder mocht jij de producten - vaak boeken en cd's - omhooghouden van jouw gasten, wat jou niet veel anders maakt dan Wendy van Dijk in haar beginjaren bij Wie ben ik?

Jij Matthijs bent de elektromotor die zich een benzinemotor waant, de Pierre van Ostade voor de ware grootheid van het programma Willem Ruys, zoals ook al te zien was in het programma Top 2000 à Go-Go, wat dreef op de expertise van Leo Blokhuis.

Wie geschoren wordt moet stilzitten, vraag het Marco Borsato, maar uiteraard niet jij, de ongekroonde Koning van de televisie en de Charles Manson van het personeelsbeleid, jij trapt gewoon van je af of jou groot onrecht is aangedaan.

Ik adviseer je op dit pad te blijven wandelen Matthijs. Hoe meer Nederland namelijk ziet dat jij geen zelfinzicht, berouw of spijt kent, hoe groter de kans dat jij zal verdwijnen in de stoffige archieven van de - ook reeds tanende - omroep BNNVARA.

En de wereld draait dooooooor...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer