paul

-Paul Cliteur- Halsema handelt wanneer ze niks moet doen en ze doet niks wanneer ze moet handelen

Opiniemrt 14 , 20:00
Burgemeester Halsema heeft enorm geblunderd rond de beveiliging van de joodse bezoekers bij de opening van het Holocaustmuseum. Die bezoekers moesten zich heen werken door een haag van demonstranten voor de Palestijnse zaak. De burgemeester begrijpt kennelijk niet dat het demonstratierecht niet inhoudt dat je ook het recht hebt andermans bijeenkomsten te verstoren.
Zij had de demonstranten voor de Palestijnse zaak naar een ander deel van de stad moeten verwijzen. En dat is niet in strijd met het recht om te demonstreren, maar juist een uitvloeisel daarvan. Je hebt namelijk het recht op een ongestoorde demonstratie. De politie moet dat mogelijk maken. Er bestaat géén recht op een rel. Géén recht om een bijeenkomst van een andere groep te verstoren.
Tweede incident: nadat een satirisch filmpje door Hans Teeuwen over de burgemeester was verschenen werd hij bezocht door zes politieagenten, zogezegd om een luchtdrukgeweer op te halen dat zichtbaar was in het filmpje met Halsema-satire.
De vraag is natuurlijk of een algemeen patroon valt te onderkennen in de vele missers van Halsema als burgemeester van de afgelopen jaren. Ik zou denken van wel. En dit is het: Halsema handelt wanneer ze niks moet doen en ze doet niks wanneer ze moet handelen. Dat is het grotere patroon bij haar.
Dat zien we ook weer bij een derde voorbeeld. In dit geval: handelen terwijl zij niks moet doen. Halsema brengt een Eid Moebarak uit, een traditionele islamitische groet, bij het begin van de ramadan. Ook dat is weer fout. Mensen mogen aan de ramadan doen. (Hoewel het ongezond schijnt te zijn). Maar de staat hoort daar buiten te blijven. Halsema moet ook de mensen die op skivakantie gaan geen fijne skivakantie gaan wensen. Ook niet de pastafari’s gelukswensen brengen bij deze of gene gelegenheid met een vergiet op haar hoofd. Mensen die christelijk zijn moet zij geen fijne Hemelvaartsdag wensen. Halsema heeft daar helemaal niets mee te maken. Dat alles behoort tot het privéterrein van burgers. Maar Halsema begrijpt dat niet. Zij is bezield van de goede bedoeling “polarisatie tegen te gaan”, maar door haar bestuurlijk geklieder veroorzaakt zij juist polarisatie, zoals weer gebleken is bij de clash tussen Palestijnse demonstranten en de bezoekers van het holocaustmuseum.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
De fouten van Halsema zijn een direct gevolg van haar multiculturalistische woke-filosofie. Zij begrijpt de uitgangspunten van een seculiere rechtsstaat niet. Dat zij dus nu ook weer een voorstander is van het religieuze uniform bij de boa’s is een direct uitvloeisel van haar onvermogen om ook maar enigszins consistent na te denken over wat de taak is van een burgemeester. We gaan nog heel wat leuke Halsema-persiflages tegemoet ben ik bang.
Paul Cliteur is de schrijver van The Secular Outlook: A Defense of Moral and Political Secularism (2010): https://t1p.de/qu4if
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten