schoof doodeng spion 1984 dictator

AFGEFIKT! Raisa Blommestijn en Thierry Baudet gaan LOS op 'premier' Dick Schoof: "Kabinet Deep State I"

Politiekmei 28, 18:15
De kritiek op Dick Schoof als premier van het kabinet PVV I blijft maar toenemen. Zowel Raisa Blommestijn als Thierry Baudet hebben zich nu uitgesproken tegen de spionnenmeester als minister-president. De eerste noemt het op handen zijnde kabinet zelfs "Kabinet Deep State-I." Daar is geen woord te veel aan gezegd.
Rechtse opiniemakers en politici zijn duidelijk geschrokken door Wilders' keuze voor het premierschap. Ronald Plasterk? Tja, dat kón nog. Oké, meneer was van huis uit PvdA'er en lid van het partijkartel, maar hij heeft zich de afgelopen jaren in voldoende mate losgemaakt van de oude kartelgarde om mensen iets van hoop te geven.
Maar Schoof? Dick Schoof?
Nee. De man is een eurofiel, de grote man achter de spioneringsoperaties van NCTV (die eigen burgers bespioneerde online), de topman van AIVD in het verleden, en ook nog eens "topambtenaar" op het ministerie van Justitie dat nu onder meer Pepijn van Houwelingen, Gideon van Meijeren én Raisa Blommestijn vervolgt.
Die laatste is dan ook bepaald niet onder de indruk van Wilders' keuze voor Schoof. Sterker nog, ze gaat er vol en met gestrekt been in als reactie op een tweet van Wilders waarin de PVV'er Dick "feliciteert" en beweert dat de NCTV-man een "grote staat van dienst" heeft, "partijloos" is (hij is een oud-PvdA'er, maar dat terzijde), "integer" is "en bijzonder sympathiek."
Blommestijn heeft een iets andere mening.
"Een grote staat van dienst in het in beeld brengen en volgen van critici van de overheid," zegt zij terecht, "bespioneren van onschuldige burgers en schenden van grondrechten. Kabinet Deep State-I."

Een grote staat van dienst in het in beeld brengen en volgen van critici van de overheid, bespioneren van onschuldige burgers en schenden van grondrechten. Kabinet Deep State-I.

Geert Wilders
Geert Wilders
@geertwilderspvv

Gefeliciteerd Dick! 👍 Dick Schoof heeft een grote staat van dienst, is partijloos en staat dus boven de partijen, is integer en bijzonder sympathiek bovendien!

Image
873
Reply

Baudet: 'Ongelooflijk!'

Thierry Baudet denkt daar net zo over. Hij fakkelt Wilders' keuze op schitterende wijze af op X.
"Dick Schoof is overduidelijk een linkse mainstream guy," aldus Baudet. "Is meer dan 30 jaar lid geweest van de PvdA, en niet zoals Plasterk vrijgevochten en 'wakker' geworden, maar z'n hele leven ambtenaar geweest, pro-EU, pro-klimaatbeleid, pro-NAVO en pro-oorlog in Oekraïne."

Dick Schoof is overduidelijk een linkse mainstream guy. Is meer dan 30 jaar lid van de PvdA geweest, en niet zoals Plasterk vrijgevochten en “wakker” geworden, maar z’n hele leven ambtenaar geweest, pro-EU, pro-klimaatbeleid, pro-NAVO en pro oorlog in Oekraïne. Als AIVD/NCTV…

4.1K
Reply
"Als AIVD/NCTV baas was hij verantwoordelijk voor steeds grotere beknotting van burgerlijke vrijheden," gaat Baudet verder. "Denk aan de Sleepwet, rapporten over 'anti-institutioneel extremisme,' en onrechtmatige spionage en manipulatie van de bevolking tijdens Covid."
Vervolgens legt de FVD-leider uit dat dit toch nauwelijks is waar PVV-kiezers op 22 november afgelopen jaar op hoopten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
"37 zetels voor een anti-establishment populist op 22 november," stelt Baudet. "En je krijgt... de belichaming van het establishment. Ongelooflijk. Of was Geert altijd al éigenlijk controlled?"
"Hoe dan ook, Schoof gaat echt he-le-maal niets verrassends doen op wélk onderwerp dan ook. We krijgen gewoon kabinet-partijkartel-nummer-zoveel," concludeert Baudet. "Zelfs op immigratie/integratie gebied wordt het business as usual, mark my words."
De kritiek op Schoof neemt in rechtse kringen hand over hand toe. De enigen die blij met deze keuze zijn? De kartelmedia, kartelpolitici, én Geert Wilders. Het zegt álles.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten