shutterstock 1341896012

Amsterdam in spanning: blijft Femke Halsema burgemeester of is het einde oefening?

Politiekfeb 28 , 14:00
Vandaag wordt duidelijk of Femke Halsema nog een termijn krijgt als burgemeester van onze hoofdstad. Halsema, die maar wat graag op haar pluche stoel blijft plakken, hoort later vandaag of ze de komende zes jaar eveneens de ambtsketting zal dragen. De Amsterdamse gemeenteraad neemt in het geheim een beslissing over de aanbeveling van Halsema.
In 2018 begon de GroenLinks-politica haar ambtstermijn als de zelfbenoemde 'eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam'. Echter, haar regeringsperiode was verre van vlekkeloos. In 2019 betrapte men haar 15-jarige zoon met een onklaar gemaakt wapen in de ambtswoning. In 2020 volgde een motie van wantrouwen, omdat ze tijdens een drukbezochte Black Lives Matter-demonstratie op de Dam, midden in de coronapandemie, haar verantwoordelijkheid ontweek. Alsof dat nog niet genoeg was, regent het recentelijk kritiek op haar lauwe aanpak van de klimaatgekte die de stad teistert.
In september gaf Halsema eindelijk toe dat ze fouten heeft gemaakt, waarbij ze haar eigen falen probeert te maskeren met holle frasen: "Het werk gaat dag en nacht door. Amsterdam ligt als eigenzinnige hoofdstad onder een vergrootglas, en beslissingen die je in een oogwenk moet nemen, kunnen grote gevolgen hebben," Wat een zelfbeklag.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Ondanks haar vermeende inzet voor bepaalde stadsdelen en haar zogenaamde aanpak van misdaad en massatoerisme, lijkt Amsterdam steeds meer op een door Halsema's falende leiderschap verwaarloosde stad. Een broeinest voor wereldvreemde Woke-gekkies, waar bezoekers zich steeds vaker afvragen of het de moeite waard is om deze stad überhaupt nog aan te doen. Halsema's aanpak heeft Amsterdam veranderd in een schouwtoneel van incompetentie en teleurstelling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten