Asielinstroom in Nederland kan oplopen tot 76.000 dit jaar

Asielinstroom in Nederland kan oplopen tot 76.000 dit jaar

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft schattingen vrijgegeven waaruit blijkt dat de asielinstroom in Nederland dit jaar kan oplopen tot maar liefst 76.000 mensen. Deze cijfers waren al langer bekend bij het kabinet, maar werden bewust niet naar buiten gebracht vanwege het ontbreken van een bijbehorend plan om met deze alarmerende ontwikkeling om te gaan.

Politiek verslaggever Jorn Jonker van de NOS meldt dat het onderwerp eigenlijk op de agenda stond van de ministerraad van afgelopen donderdag, maar dat dit toch niet doorgezet werd. Dit zou volgens hem veelzeggend zijn over de staat van het kabinet en de coalitie, waar de spanningen al hoog zijn sinds de verkiezingen.

Deze nieuwe cijfers zorgen voor veel onrust in het politieke landschap, en met name de coalitiepartijen VVD en CDA zullen erop hameren dat er dringend iets moet gebeuren aan de instroom van asielzoekers. Dit ligt echter bij de andere coalitiepartijen CU en D66 buitengewoon lastig, en zal naar alle waarschijnlijkheid nog meer spanningen opleveren.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Deze nieuwe ontwikkeling zet de politiek voor een gigantisch probleem, en er zal snel een plan moeten komen om met deze grote aantallen asielzoekers om te gaan. Het is duidelijk dat er ingrijpende maatregelen genomen zullen moeten worden, en het is aan de politiek om hier snel op te reageren en de onrust onder de bevolking weg te nemen. Zo niet dan loopt alles vast. Er is een woningnood en er is een personeelstekort in diverse sectoren. Het kabinet toont geen daadkracht in het asieldossier. Nederland heeft een asielstop nodig om de asielcrisis op te lossen maar dat wil dit kabinet niet aan. Zo blijven we ons in een vicieuze cirkel bevinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties