screen shot 2023 04 13 at 114002

De VVD gaat van TikTok (GeVaArLiJk!!1!): Twitter lacht en/of reageert furieus

Politiekapr 13 2023, 14:00
Queeny Rajkowski van de VVD kondigt vandaag groots aan dat haar partij zich teruggetrokken heeft van TikTok. Want, zegt ze, TikTok is eigenlijk min of meer ietsvan van de Chinese overheid! Het is niet veilig! De VVD heeft er gebruik van gemaakt - op totaal ineffectieve wijze - maar doet dat vanaf nu niet meer! Het Internet reageert ofwel woedend, dan wel door keihard te lachen. Want niemand vindt dit ook maar een beetje normaal van de VVD.
"De VVD gaat van TikTok af," aldus Queeny (het zou je naam maar zijn) over de beslissing van haar partij. "De laatste tijd zijn er veel berichten in het nieuws geweest over TikTok en veiligheid. Het is zelfs in het Amerikaanse congres besproken," gaat ze verder. Dat "zelfs" is ronduit hilarisch: het is nogal wiedes dat Amerikanen lastig doen over een social media-app die uit het buitenland komt. Zij willen immers het monopoly hebben op alle informatie van alle burgers wereldwijd.
Hoe dan ook, Queeny was nog niet klaar. Want, zei ze, in verschillende landen - waaronder Australië en Canada, "maar ook Nederland - is besloten dat ambtenaren TikTok niet meer op hun werktelefoon mogen hebben. Zo gevaarlijk is het! Wel op hun privé-telefoon, trouwens. Maar dus niet op hun wérk-telefoon. Want TikTok gebruikt cookies en dergelijke om gebruikers in de gaten te houden... inderdaad, dat is precies wat Twitter, Facebook, Instagram en al die andere apps ook doen. Maar TikTok is niet Amerikaans. En dus is dat een enorm probleem.
"Wat is dan de dreiging? TikTok wordt beheerd door Chinese app-ontwikkelaars. Onze veiligheidsdiensten hebben gezegd dat er een risico is op spionage," legt mevrouw uit. Het is dus een risico. Er wordt niet gezegd dat TikTok gebruikt wordt om te spioneren, maar dat het mogelijk, misschien, wie weet, kan. Net zoals dat kan bij al die Amerikaanse apps, maar dat geheel terzijde.
"Daarom zeggen wij, als politieke partij, dat wij geen gebruik meer gaan maken van TikTok. De VVD gaat dus van TikTok af."
"Kun jij dan nog TikTok gebruiken? Dat is aan jou zelf." Maar, zegt ze, het is wel verstandig om stil te staan bij het gebruik van dit soort "onveilige apps." Dat laatste is trouwens gewoon laster - je kunt een app niet onveilig noemen omdat je vreest dat China het mogelijk, misschien, wie weet kan gebruiken. Dan kan je ook ophouden alle telefoons te gebruiken met materiaal erin uit China. Wat betekent: elke telefoon.
Vervolgens en ten slotte adverteert ze voor Amerikaanse social apps als Instagram. Want daar kun je de VVD nog wel volgen - en dat zou een hartstikke veilige app zijn (LOL, LMAO, kuch, hoest, proest).

Nederland reageert

Jammer genoeg voor de VVD blijkt niet iedereen onder de indruk van deze aanval op TikTok (want dat is het natuurlijk). Er wordt op twee manieren op gereageerd: boos en door keihard te lachen.
Boze reageerders maken duidelijk dat dit wat hen betreft "de opmaat is richting het censureren van het internet." Daar valt natuurlijk weinig op aan te merken. De kartelpartijen willen TikTok inderdaad gaan verbieden. Als dat gebeurt zullen andere apps ongetwijfeld spoedig hetzelfde lot ondergaan. Dat is levensgevaarlijk.
Andere Twitteraars zeggen dat de VVD'ers overduidelijk "geen idee" hebben. "Facebook mevrouw, Twitter en andere socials. Ze doen hetzelfde. En wellicht hebben we van de Amerikanen wel meer te vrezen dan van de Chinezen. Wat een losers lopen er toch in de politiek rond. Ongekend dit niveau."
Ook wordt gezegd dat onze eigen Rijksoverheid "geen haar beter" is, en dat ditzelfde geldt voor de Amerikanen. Zoals Twitteraars terecht stellen werd immers enkele jaren geleden nog bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst de NSA lekker informatie aan het stelen is van iedereen... en die informatie verzamelt en die mensen massaal in de gaten houdt. "Die mensen" zijn jij en ik dus.
Als gezegd wordt er ook gelachen. Sommige Twitteraars stellen dat de TikTok-CEO die onlangs het Amerikaanse Congres toesprak critici helemaal sloopte. De VVD'ers worden ook "cancel losers" genoemd die mensen niet laten zelf laten beslissen over hun handel en wandel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Kortom, waar de VVD denkt dat dit een heel leuke, verstandige, wijze, en vooral ook yuppiemoderne beslissing is, denkt gans Internet daar toch een beetje anders over. De hypocrisie van de VVD is natuurlijk stuitend. Want net doen alsof al die Amerikaanse apps "veilig" zijn is totaal geschift.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten