Attje Kuiken PvdA 9O1A6936

Attje Kuiken (PvdA) doet een poging om kiezers naar zich toe te trekken door een “tochtkorting” te introduceren voor huurders

Politiekmaa 08 2023, 17:00
PvdA-leidster Attje Kuiken heeft vanochtend tijdens de uitzending van Goedemorgen Nederland (WNL) aangekondigd dat ze een “tochtkorting” wil afdwingen bij woningcorporaties en particuliere verhuurders.
Daarmee zet de ‘linkse wolk’ onder leiding van Kuiken toch maar mooi even een urgent verkiezingspunt op de agenda, want stel je voor dat we ons druk zouden maken over bijvoorbeeld de massamigratie of de hoge inflatie. Gelukkig kunnen we nu een “tochtkorting” gaan verwachten als het aan Kuiken ligt.
Alle mensen met een slecht geïsoleerd huis zullen nu wel in de armen springen van de PvdA, althans dat moet haast wel de beredenering zijn van de PvdA want waarom zou je anders met zo’n plan op de proppen komen in verkiezingstijd? het is met andere woorden dus vooral weer een poging om met nieuwe, verzonnen termen kiezers te willen lokken. Daarnaast gaat het plan van Kuiken hoogstwaarschijnlijk weer voor een hoop problemen zorgen. Ambtenaren zijn nu al overspannen en krijgen met het plan van Kuiken weer een hoop bij op hun bordje.
Volgens het plan van Kuiken moeten huurders van woningen met een energielabel lager dan C in aanmerking komen voor een huurprijsverlaging. De hoogte van de korting is afhankelijk van het label en loopt op van 50 tot 150 euro. Het voorstel van Kuiken is gericht op het verbeteren van de leefomstandigheden van de huurders en het stimuleren van woningcorporaties en particuliere verhuurders om te investeren in de isolatie van huizen.
Op dit moment kan je volgens Kuiken alleen een gebrek aan je woning aanmerken als reden om korting te krijgen op de huurprijs. Gebrekkige isolatie valt daar nog niet onder. De PvdA-leidster wil daar verandering in brengen en wil afdwingen dat als je enkelglas hebt of als het slecht geïsoleerd is, dit aangemerkt kan worden als een gebrek waardoor je als huurder korting kan krijgen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten