Filmpje! Thierry Baudet dient motie in om btw op vlees, melk en eieren tijdelijk te verlagen naar 0%

Politiekmrt 08 2023, 18:00
Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft een motie ingediend om de radicale transformatie van ons dieet te stoppen en vleeseters te beschermen. Baudet betoogde dat vlees en andere dierlijke producten onmisbaar zijn voor een vitale levensstijl en dat de obsessie met plantaardig voedsel, krekels en 3D-geprinte burgers ongezonde vormen aanneemt.
Baudet constateerde dat dierlijke producten zoals vlees, melk en eieren een belangrijk onderdeel zijn van ons dieet vanwege de vitaminen en mineralen die niet of nauwelijks in plantaardig voedsel voorkomen, zoals vitamine B12. Hij wees er ook op dat zowel de producenten van dierlijke producten, onze boeren, als de consumenten van dierlijke producten, de burgers, gebukt gaan onder hoge inflatie en een financiële steun in de rug goed kunnen gebruiken.
Daarom heeft Baudet de regering verzocht om de btw op dierlijke producten zoals vlees, melk en eieren tijdelijk te verlagen naar 0%. Hiermee wil hij de producenten en consumenten van dierlijke producten ondersteunen en de radicale transformatie van ons dieet stoppen.
Verder vindt Thierry Baudet dat de gevaren van roken en drugs schromelijk worden overdreven. De overheid hoort er ook niet de hele dag mee bezig te zijn met het verbeteren van de leefstijl van mensen. FVD vindt de verantwoordelijkheid van de mensen zelf hoe zij hun leven leiden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is nog niet bekend of de regering de motie van Baudet zal steunen. Het is wel duidelijk dat het debat over leefstijlverbetering nog lang niet is uitgewoed en dat er verschillende opvattingen zijn over wat een gezond en duurzaam dieet inhoudt. En dat de Tweede Kamer nu weet dat FVD de partij is van de vleeseters.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten