Hypocriet links-Nederland valt over elkaar heen op Internationale vrouwendag: "gecoördineerde aanvallen op vrouwen door trollenlegers uit de extreemrechtse hoek"

Hypocriet links-Nederland valt over elkaar heen op Internationale vrouwendag: "gecoördineerde aanvallen op vrouwen door trollenlegers uit de extreemrechtse hoek"

Het zal u waarschijnlijk inmiddels niet zijn ontgaan, het is vandaag internationale vrouwendag. Links Nederland grijpt deze dag dan ook maar weer eens met beiden handen aan om te zeuren over alle “haat” die de linkse vrouwen (met name online) over zich heen krijgen. Dat is iets waar inmiddels zo’n beetje iedere politicus mee te maken heeft. Geert Wilders wordt namelijk al jaren zwaar beveiligd en nu is ook Caroline van der Plas de dupe van bedreigingen waardoor ze niet aanwezig kan zijn bij de demonstratie van aankomend weekend.

Maar van der Plas krijgt “steun” uit onverwachte hoek. Zo zien we D66-Kamerlid Jan Paternotte op Twitter een reactie plaatsen naar aanleiding van het verhaal wat van der Plas gisteren deed in de uitzending van Veronica Inside. “Schrik van bericht dat ook Caroline van der Plas nu niet meer veilig naar een demonstratie kan. Dit soort dreiging en intimidatie is bedoeld om volksvertegenwoordigers of journalisten de mond te snoeren, en schaadt onze democratie.” Aldus Paternotte.

Waar Paternotte alleen even aan voorbij gaat is dat ook met name vanuit zijn partij er mensen zijn die het gemunt hebben op van der Plas. Zo reageerde van der Plas eerder nog op een uitspraak van Sigrid Kaag waarin de D66-voorvrouw had aangegeven dat vrouwen “als rood vlees in de online-arena worden gegooid”. Uitermate hypocriet geneuzel van de D66ers met mevrouw Kaag voorop. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot zette eerder van der Plas nog weg als een “charlatan” en daarnaast zijn er ook vanuit de D66-achterban mensen die hun pijlen hebben gericht op van der Plas. Zo gaat voormalig Volkskrant columnist en fanatiek D66'er Piet Lekkerkerk nog wel eens tekeer op de BBB-voorvrouw via Social Media.

Verder valt het op dat de linkse dames de haatreacties die ze krijgen in de schoenen schuiven van “rechts conservatief Nederland”. Terwijl ook juist de rechtse vrouwen hard getroffen worden door vervelende en intimiderende opmerkingen via social media.

Zo hebben we tot slot nog Kim van Sparrentak, een nietszeggend Europarlementariër voor GroenLinks die aangeeft dat online haat een bedreiging voor onze democratie vormt. Volgens Sparrentak gaat het niet om nare opmerkingen maar om "gecoördineerde aanvallen op vrouwen door trollenlegers uit de extreemrechtse hoek. De algoritmen van sociale media zwengelen deze golven van haat aan voor meer clicks en winst.” Bewijs of verdere onderbouwing heeft het Europarlementariër niet en is het daarmee waarschijnlijk weer een hoop gebakken lucht.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties