Screenshot 2021 08 23 at 121139

BoerBurgerBeweging deelt sneer uit aan Volkskrant: ''Onwetendheid van de dag' zou betere kop zijn geweest'

Politiekaug 25 2021, 17:00
De BoerBurgerBeweging is met stomheid geslagen over een artikel in de Volkskrant. 'Gun de moderne koe ook vakantie' was de titel van een brief in de krant, maar waarom de redactie ooit akkoord is gegaan met de plaatsing van dit stuk is voor BBB een raadsel. Aan de publicatie van dit overduidelijk activistische stuk is geen check vooraf gegaan. Dat moge duidelijk zijn aldus de boerenpartij.
Een lezer van de Volkskrant vond het absurd dat de Nederlandse boer wél met vakantie gaat, maar zijn product, de koe, geen vrije tijd krijgt. Het zou namelijk voor de Nederlandse koe goed zijn om af en toe een periode vrij te zijn. De koe zou namelijk onmenselijk zware werkdagen hebben in Nederland én daarom is een koeienvakantie nog niet zo'n gek idee, aldus het stuk. Er klopt echter helemaal niks aan het stuk, aldus een verontwaardigde BBB en boerin.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1430433934416953345?ref_src=twsrc%5Etfw
Het stuk is niet meer dan één grote emotionele tirade tegen de veesector, want er klopt inhoudelijk gezien helemaal niks aan de brief. Nederlandse koeien worden bij lange na niet het hele jaar door gemelkt. Een koe in Nederland wordt gemiddeld zo'n 300 dagen per jaar gemelkt. Daarnaast is het ook een grote fabel dat koeien en hun pasgeboren kalfjes direct zouden worden gescheiden. De activistische dierenlobby loopt al langer dit soort onzinverhalen te spuien én de Volkskrant is in dit emotionele gezever getrapt.

BoerBurgerBeweging ontkracht onwaarheden in Volkskrant

De afgelopen maanden hebben de BoerBurgerBeweging en Caroline van der Plas het vooral druk met ontkrachten van allerlei onzinverhalen over de agrarische sector in Nederland. Van de varkenshouderij tot aan de 'noodzaak' voor koeienvakanties.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De activistische anti-boeren- en dierenlobby in Nederland stellen zo iedere keer de Nederlandse boer in een kwaad daglicht. Gelukkig schuwt Van der Plas tot op heden de confrontatie niet én heeft ze al vaak genoeg ons parlement 'bijgeschoold' over de echte gang van zaken op het boerenbedrijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten