Van der Plas (BBB) reageert op nieuws dat “China milieuregels schrapt: ‘Ja jongens, wij maar alle boeren wegjagen vanwege stikstof…’

Gisteren werd bekend dat China ineens een stuk minder varkensvlees dan normaal importeert. De reden? China schrapt vele milieuregels zodat varkensboeren in het land zelf de productie enorm kunnen verhogen. Volgens Caroline van der Plas is dit tragisch nieuws, want terwijl men in Nederland de boer aan het wegpesten is, gaat men in China juist inzetten op een milieuonvriendelijke aanpak van veeteelt. 

De klimaatrebellen in Nederland zijn helemaal in de ban van stikstof; de boeren worden veelal als hoofdverantwoordelijken gezien voor de grote uitstoot van stikstof. Terwijl onze agrarische sector qua duurzaamheid mijlenver voorloopt op andere landen worden onze boeren toch weggejaagd door betuttelende regels. Ondertussen is men aan de andere kant van de wereld juist een compleet ander pad ingeslagen: honderden kolencentrales worden extra gebouwd én daarnaast schrapt China vele milieuregels voor kleine varkenshouders.

BBB-leider Van der Plas merkt cynisch op dat het wegjagen van de Nederlandse boer zijn vruchten afwerpt voor het klimaat…

Dit soort ontwikkelingen zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Terwijl Europa in rap tempo verduurzaamd, en vaak genoeg in een té snel tempo, zullen andere landen of economische tijgers gretig investeren in vervuilende vormen van energie. Dat is al goed te zien in de bouw van vele kolencentrales in Azië, terwijl Europa ze in de ban doet besluiten andere landen juist extra te gaan inzetten op kolencentrales.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het realisme wat betreft een schoner milieu in de gehele wereld ontbreekt compleet in Europa. Men voert de ene na de andere economisch desastreuze maatregel in, terwijl andere continenten juist méér inzetten op fossiele brandstoffen. We kunnen nog zo hard proberen een klimaatneutrale samenleving op te tuigen, als Aziatische reuzen juist hun uitstoot verdubbelen dan maakt het allemaal weinig uit. Beter kan men gezamenlijk inzetten, door afspraken te maken die voor iedereen acceptabel en realistisch zijn, op een duurzamer beleid. Nu moeten in Nederland de boeren lijden onder een totaal doorgeslagen klimaatwaanzin die geen rekening houdt met de realiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Nostradamus

  Het enige wat helpt, totale boycot van China. (en Emile, Monty etc.)

 2. Emile Takma

  Hendrika begint dom te zwetsen.

  gelukkig heeft ze maar één zetel.

  1. 75

   Emile Takma begint dom te zwetsen.

   gelukkig heeft ze maar géén zetel.

  2. Cootje

   Een vraagje is China nog een derde wereldland.? In de milieu activiteiten wel dus ze hoeven zich maar voor 20% te committeren aan wat Europa / Amerika doet , en hoe lang kan je die onzin hier verkopen dat de grootste maak industrie zulke economische vooroordelen krijgt , en dan heeft onze hendrika 100% gelijk, onze huis econoom is slecht of eenzijdig in zijn informatie . Maar als je ze nu niet aanpakt is het net Corona ze veranderen de varianten

  3. ElGuapo

   Inhoudelijk weer niks. Als je het niet snapt is het zwetsen.

  4. AS210854

   Tak, het kan NOOIT en te NIMMER zo erg zijn als jij.

  5. Wally

   Ze denkt logisch na. Iedereen, behalve de gutmensch, ziet dat er een grote ramp aankomt. Maar jij? Nee hoor…. ‘iedereen is lief, welkom in mijn land, voorrang voor islamuitvreters, meer vrouwen verplicht aan elke top, meer abcdefghenz types overal, verbied je eigen leger, iedereen behalve slinks aan de milieubedelstaf’. En je hebt niet eens door dat jij, als landverrader betitelt door die fijne islammers, als eerste zn kop ziet vallen. Hoe naïef en leeghoofdig ben je dan eigenlijk?

  6. usb3.0

   tamil is erg bang voor Caroline

 3. Wally

  Het schoonste en meest milieuvriendelijke landje ter wereld, failliet en geislamiseerd. Dat wil Brussel graag zien.

  1. usb3.0

   En de “kiezers” ook blijkbaar..

 4. Patt

  Een van de weinige met verstand in de kamer. Ik denk dat ik op haar ga stemmen. Hier hakken ze bomen om om te verbranden en noemen dat duurzaam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.