screen shot 2023 03 18 at 144824

BBB selecteert VVD-partijman en bonnetjesaffaire-baas Fred Teven als verkenner in Zuid-Holland

Politiekmrt 18 2023, 13:00
De BoerBurgerBeweging kondigt vandaag vol trots aan op Twitter dat Fred Teeven de verkenningsgesprekken gaat leiden in Zuid-Holland. Aan hem de opdracht om te onderzoeken of er met BBB een coalitie gevormd kan worden.
Caroline van der Plas en haar partijgenoten hebben Fred Teeven blijkbaar gevraagd of hij bereid is om de verkenning in goede banen te leiden. En ja, hij wil dat. Want BBB kondigt aan dat de oud-staatssecretaris van Justitie daarmee heeft ingestemd. Hij moet nu gaan kijken of het mogelijk is om een coalitie samen te smeden in Noord-Holland.
Voor BBB is dit een keuze waarmee ze duidelijk een signaal afgeven dat ze bereid zijn te onderhandelen met de kartelpartijen. De partij wil serieus meedoen. Geen gehannes. Geen getrouwtrek. Gewoon, hop, aan tafel met elkaar gaan zitten en onderhandelen.
Alleen is er wel flink wat kritiek op deze keuze. Want Teeven kwam politiek in de problemen vanwege de bonnetjesaffaire. Daarnaast is hij natuurlijk een echte VVD'er, wat wil zeggen: een man van de oude politiek, van het partijkartel.
Op het sociale medium wordt dan ook "oude bestuurscultuur met een nieuw laagje vernis" gezegd. Anderen herinneren BBB direct aan de bonnetjesaffaire... en herinneren de partij eraan dat Teeven toch echt "een VVD"er pur sang is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Aan de andere kant zijn er ook een paar BBB-sympathisanten die dit wel hoopvol vinden. Wouter van den Berg zegt bijvoorbeeld: "Mooi, daar hebben we in Houten goede ervaringen mee!" Alleen is deze man wel SGP en geen BBB'er, maar goed.
Voor BBB is het nu zaak om a) heel snel zaken te doen en b) heel duidelijk de rug recht te houden op belangrijke dossiers. Want burgers én boeren houden nieuwe partijen als BBB heel nauwlettend in de gaten. Als ze denken dat de partij hun belangen toch niet behartigt, en veel minder 'nieuw en fris' is als ze dachten, dan keren ze BBB zo hun rug weer toe... 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten