Bizar! Man die zich Wybren van Haga's woning invocht weer VRIJGELATEN

Bizar! Man die zich Wybren van Haga's woning invocht weer VRIJGELATEN

Het is totaal geschift, maar de man die de woning van Wybren van Haga binnenvocht - letterlijk - is door de politie diezelfde avond weer vrijgelaten. Volgens de politie is dat 'normaal.' Gek. Want ik meen me te herinneren dat een man die met een fakkel bij de woning van Sigrid Kaag stond en verder niets deed maanden in de cel is gegooid. Je gaat bijna denken dat er met twee maten gemeten wordt, afhankelijk van de politieke kleur van de betrokken politicus he?

Tijdens het debat over de niet-bestaande stikstofcrisis deze week kwam Wybren van Haga (BVNL) met ronduit schokkend nieuws. Een man had zich namelijk met geweld toegang verschaft tot zijn woning - waar zijn echtgenote en kinderen op dat moment waren. Eenmaal binnen schreeuwde hij iets over een mitrailleur. Uiteindelijk werd hij tegen de grond gewerkt en het huis uitgezet door medewerkers van een beveiligingsbedrijf die op dat moment toevallig een alarmsysteem aan het installeren waren.

De man is weer op vrije voeten

Voor Van Haga was dit natuurlijk een schokkende gebeurtenis. De man heeft zijn gezin letterlijk bedreigd en in doodsangst doen leven. Het zal je maar gebeuren. Een protest voor je deur, soit, maar een gek die werkelijk met grof geweld naar binnen gaat? Doodeng.

Maar nu komt het gekke van dit verhaal. Want op dezelfde dag dat de man werd ingerekend door de politie werd hij ook weer vrijgelaten.

"Dat is volgens de politie gebruikelijk als iemand verdacht wordt van huisvredebreuk. Nou, ik vind het bespottelijk. Deze man timmert erop los en daar wordt vervolgens een beetje laconiek over gedaan," zegt Van Haga hier zelf over. "Het staat in schril contrast met de straffen die tegenwoordig worden uitgedeeld aan mensen die politici bedreigen."

Raisa Blommestijn vindt deze gang van zaken óók compleet gestoord, zeker als je de manier waarop deze gek behandeld wordt met de wijze waarop een fakkeldrager bij de woning van Kaag keihard afgestraft werd. "Zes maanden cel voor de fakkeldrager die zich meldde bij Sigrid Kaag," schrijft Blommestijn. "Een man die met geweld de woning van Wybren van Haga binnendringt en iets roept over een mitrailleur wordt dezelfde dag weer vrijgelaten. Hoe valt dit uit te leggen?"

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!.

Tja. Dit valt natuurlijk helemaal niet uit te leggen. Nooit. Wat er gebeurt is ronduit verschrikkelijk. En de dubbele maat is overduidelijk voor een ieder die ogen heeft om te zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties